Human Resource Management (HRM)

HRM kennen bij beter als Human Resource Management, of in minder gecompliceerd Nederlands: Personeelszaken. SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor HRM richt zich vooral op tijdregistratie, salarisverwerking (payroll), verlofregistratie, ziekteverzuim en meer. HRM is vandaag de dag ook als Public CloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden (SaaS) beschikbaar. Vanwege het gebruik van privacy gevoelige informatie bij HRM / Personeelszaken is het zinvol om bij de keuze voor een HRM cloud oplossing goed te kijken naar de beveiliging en hoe de cloud aanbieder omgaat met de opslag van privacy gevoelige informatie. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP, 6 juli 2000) speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat de omgang met privacy gevoelige informatie, dus, bij wet geregeld is bent u als gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten van de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden aansprakelijk indien blijkt dat de wet overtreden wordt. Hoewel u in een dergelijk geval mogelijk verhaal kunt halen bij de aanbieder van de cloud softwareComputerprogrammatuur die als Cloud Service beschikbaar wordt gesteld blijft u als ‘beheerder van de informatie’ wel wettelijk aansprakelijk. Goed punt om uit te zoeken.