Service Provider License Agreement (SPLA)

Dit is de aanduiding van Microsoft voor een licentiecontract tussen een hoster (cloud provider) en Microsoft. Gebruikers van cloud diensten hoeven zelf geen licentiecontract met de maker van de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden af te sluiten. De hoster regelt dit voor de gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten van de cloud diensten en rekent voor u af. U neemt bij de hoster uitsluitend een (complete) dienst af waarvoor u (per maand) betaalt.

Andere makers van softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden die bij cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. wordt gebruikt, zoals Citrix, VMWare, Symantec en Adobe, kennen vergelijkbare contractvormen.

ymantec en Adobe, kennen vergelijkbare contractvormen.