Software as a Service (SaaS)

SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service (SaaS) is de meest complete variant van de drie basisvormen van cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af.. Bij SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service, vaak aangeboden als een public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties oplossing, neemt u een bepaalde functionaliteit af als een dienst. Bijvoorbeeld een klantenbeheersysteem (CRMCustomer Relationship Management. De computerprogrammatuur waarmee relaties (klanten) beheerd kunnen worden), boekhoudoplossing, e-mail en agenda, gedeelde werkomgeving of telefonie. U betaalt uitsluitend voor de dienst en de service die u afneemt in vooraf afgesproken tarieven, veelal per maand.

Bij SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service heeft u dus geen investeringen nodig in hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, infrastructuur en besturingssystemen. Bovendien besteedt u het up-to-date houden van de omgeving volledig uit aan de cloud serviceEen service die beschikbaar wordt gesteld via Cloud Computing provider. U betaalt alleen wat u afneemt, net als gas, water en licht.