Wat is het verschil tussen ‘on premise’ en ‘Private Cloud’?

Beiden hebben een relatie met elkaar. Vergelijk het met de vraag ‘Wat is het verschil tussen een dakpan en een koffiezetapparaat?’ Beiden heeft u waarschijnlijk thuis en beiden zorgen voor comfort bij het wonen, maar hebben een hele andere functie en betekening.

On Premise
On Premise is niets anders dan de Engelse en in ICT gebruikelijke term om aan te geven dat u automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker op de eigen locatie heeft. In eigen beheer of deels met ondersteuning van een ICT bedrijf. In de klassieke vorm (servers, netwerk, computers en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden) kennen we dit al jaren. Een kenmerk dan deze situatie is dat de IT afdeling veelal een budget heeft om de IT te regelen en dat geen verrekening naar bedrijfsonderdelen plaatsvindt.

Private Cloud
Een Private CloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers is een IT omgeving die u zelf in beheer heeft, bestaande uit hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en services. Dit alles kan op uw eigen locatie staan (On Premise) maar bijvoorbeeld ook in een datacenter van een derde partij. Kenmerk van een Private CloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers is dat u eigenaar bent, geheel of gedeeltelijk het beheer uitvoert en dat u applicaties (softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden) via een verbinding als VPN of internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) aan uw gebruikers levert. De verrekening van het gebruik van uw IT Infrastructuur, de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en de services kunt u per gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten of per bedrijfsonderdeel verrekenen met een budget of in rekening courant.