Voordelen van Cloud Computing

Toegankelijkheid vergroten

Een van de kenmerken van Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. is dat u softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden als een dienst, op afstand, afneemt. U gebruikt een verbinding voor het transport van informatie, zoals het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of een andere vorm van Wide Area Network (WAN) verbinding. Dit stelt u in staat om op elke locatie waar die verbinding beschikbaar is die dienst af te nemen. Een voorbeeld: u gebruikt een online boekhoudpakket (bijvoorbeeld Exact online) en de verbinding is ‘het internet’. Dan kunt u dus op kantoor werken, maar ook thuis, of onderweg via een tablet, of in een internetcafé op uw vakantieadres. Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. vergroot daarmee de toegankelijkheid tot informatie en de verwerking van informatie en opzichte van traditionele ICT (waar de boekhoudsoftware op een server op kantoor staat en niet ontsloten is).

(onderhouds-)kosten verlagen

Wanneer u Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. gebruikt betaalt u uitsluitend voor de dienst, veelal per gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten en per maand. U hoeft zelf geen servers en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden aan te schaffen, te installeren en te onderhouden. Daarnaast verbruikt u (dus) ook geen stroom voor deze apparaten.
Daar tegenover staat dat u bij de Cloud dienst vaak wel onderhoud en service afneemt (helpdesk) en daar ook voor betaald. Echter, de aanbieder van de cloud dienst kan deze service door haar schaalgrootte of specialisme veelal voordeliger aanbieden dan wanneer u dit zelf in zou richten tegen hetzelfde serviceniveau. Al met al betekent het overstappen naar Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. voor organisaties vaak een flinke besparing op de onderhoudskosten voor ICT.

Online zakendoen

Nieuwe vormen van zakendoen ontstaan vaak online. Zelfs traditionele organisaties, zoals gemeenten en ziekenhuizen, werken meer en meer samen met externe partijen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitsteden van de groenvoorziening van een gemeente aan een hovenier of het delen van patiëntgegevens met huisartsen. Het delen van informatie met externe partijen of tussen bedrijven onderling, bijvoorbeeld in een keten, werkt sneller, effectiever en vaak goedkoper wanneer dit online plaatsvindt. Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. is daarvoor het medium bij uitstek.

Schaalbaarheid

Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. kenmerkt zich door de beschikbaarheid van grote hoeveelheden processorkracht, rekenkracht en opslagcapaciteit in datacenters die door meerdere afnemers worden gebruikt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat cloud oplossingen enorm schaalbaar zijn. Wanneer u om wat voor reden dan ook snel meer capaciteit nodig heeft is de elasticiteit aanwezig om dat nagenoeg per direct beschikbaar te hebben. Schaalbaar stellen we daarom gelijk aan ‘rekbaar’, permanent of tijdelijk beschikbaar.

Flexibiliteit

Organisaties groeien en organisaties krimpen. Wanneer u de ICT zelf regelt dan koopt u meer wanneer u groeit en laat u apparatuur en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden ‘verstoffen’ wanneer deze niet meer wordt gebruikt. Bij Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. heeft u de pieken in investering en afschrijving niet omdat u ICT afneemt als een dienst en eenvoudig alleen betaald voor wat u gebruikt, per gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten en veelal per maand. Vaak zijn na een eerste volledig jaar de aantallen per maand aan te passen, net als bij een abonnement op een mobiele telefoon.
Er is nog een vorm van flexibiliteit die als voordeel bij Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. geldt. Stel u bent een middelgroot of groot bedrijf en uw marketingafdeling heeft voor een campagne tijdelijk een aantal websites nodig. In de traditionele omgevingen volgen dan vaak investeringsaanvragen, aanschaf van hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, inrichting en meer. Dan gaan er al snel enkele maanden overheen en is wellicht de campagne niet meer nodig. Bij Cloud ComputingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. kan het zo eenvoudig zijn als het ‘trekken van de creditcard’ en met enkele uren zijn de benodigde servers in de lucht (voorbeeld: Amazon WebServices of Azure van Microsoft).