Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

2018 wordt een cruciaal IT-integratiejaar

2018 wordt een cruciaal IT-integratiejaar
11 December 2017 12:44 uur

Hoe zorg je ervoor dat de olietanker een nieuwe koers gaat varen? Dat is een actuele kwestie voor veel IT-afdelingen van grote organisaties. De machinekamer zit vol met de vertrouwde systemen die de tanker op een vaste koers houden. Tegelijk zijn de omstandigheden waaronder het schip vaart volledig veranderd. Het weer is omgeslagen, er liggen obstakels op de vastgestelde route en intussen halen kleinere wendbare bootjes je aan alle kanten in.

Een organisatie móet veranderen. Cloudtoepassingen, mobiele technologie, big data, AI en sociale platforms. Alle nieuwe ontwikkelingen hebben impact op de organisatie, markt en wereld. Dat betekent enerzijds dat de nieuwe technologie geïncorporeerd moet worden. Anderzijds dat je de bestaande, bedrijfskritische systemen niet zomaar overboord kunt zetten. In een periode van transformatie kun je immers niet stil gaan liggen.

Soepele samenwerking

Een slimme en flexibele manier van integreren is het enige juiste antwoord op dat vraagstuk. Als je de modernisering van applicaties op een behendige (agile) manier integreert in het systeem, kun je succesvol transformeren naar een hybride IT-omgeving waar lokale legacy systemen soepel samenwerken met nieuwere cloudsystemen en -platforms. Dat kan het (voorlopige) eindstation zijn of een tussenstap op weg naar een volledige cloudomgeving. Bron: blogit.nl 11-12-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect