Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

5 trends die in 2018 jouw digital experience bepalen

5 trends die in 2018 jouw digital experience bepalen
18 January 2018 14:17 uur

De wereld van de digital experiences, ofwel digitale klantervaringen, is de afgelopen tijd in een stroomversnelling gekomen. Waren technologieën als artificial intelligence en voice controlled interfaces niet zo lang geleden nog toekomstmuziek, inmiddels zien we al steeds meer concrete toepassingen. In dit artikel zet ik uiteen van welke innovaties in de digitale klantbeleving we in 2018 echt profijt gaan hebben.

Het afgelopen jaar heeft al de nodige veranderingen gebracht op digital experience-gebied. Door de bredere beschikbaarheid van machine learning zijn gecontextualiseerde klantervaringen bijvoorbeeld steeds meer gemeengoed geworden. Ook verrijken e-commerce-bedrijven hun online shopervaring steeds vaker met persoonlijke content.

Aan de productkant transformeren steeds meer technologie-aanbieders hun klassieke CMS naar een veel krachtiger en veelzijdiger digital experience platform(DXP). Dit transformatieproces is nog maar net in gang gezet en zal in 2018 dan ook steeds zichtbaarder worden. De verwachtingen aan digital experiences zullen evenredig hoger worden.

Uiteraard zal het ook in 2018 essentieel blijven om het tempo van de digitale wereld bij te benen. Of liever: nog een voorsprong op te bouwen. Ik zie voor 2018 de volgende vijf richtingwijzende digital experience-trends. Daarbij ga ik uit van waar onze klanten op dit moment staan, welke technologieën in opkomst zijn houd ik rekening met de patronen die ik in de afgelopen twintig jaar in deze sector heb vastgesteld. Bron: frankwatching.com 18-1-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT