Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

‘A-team’-dienst Sophos ontmantelt it-dreigingen

‘A-team’-dienst Sophos ontmantelt it-dreigingen
04 October 2019 07:36 uur
Sophos lanceert Managed Threat Response (MTR), een volledig beheerde dienst voor het opsporen en neutraliseren van bedreigingen. De dienst combineert zijn Intercept X Advanced-softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor endpointdetectie en -respons met machine learning en expertanalyse. Op deze manier kunnen geavanceerde cyberaanvallen beter opgevangen worden. Bovendien staat er een expertteam klaar om een dreiging te ontmantelen.
Volgens Sophos passen cybercriminelen hun aanvalsmethoden continu aan en vinden ze steeds nieuwe, vernuftige technieken om slachtoffers te misleiden. De huidige managed detection & response (mdr)-diensten van it-beveiligers brengen klanten wel op de hoogte van potentiële bedreigingen en maar laten het veelal bij monitoren en melden.

Sophos claimt nu met zijn MTR-service een stap verder te gaan. Het bedrijf verstrekt hiermee niet alleen interne teams aanvullende informatie over bedreigingen, productexpertise en 24/7-beschikbaarheid, maar biedt hen ook de mogelijkheid om een expertteam zo’n geavanceerde bedreiging te ontmantelen. Zo’n ‘A-team’-dienst is voor veel organisaties, die kampen met een gebrek aan kennis over it-beveiliging, een uitkomst, verwacht het Britse bedrijf.

Voor de opzet van zijn MTR-aanbod heeft Sophos zijn Intercept X Advanced-softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor endpointdetectie en -respons verrijkt met machine learning en expertanalyse. Dit zorgt voor een verbeterde detectie van bedreigingen, dieper onderzoek naar waarschuwingen en gerichte acties voor het elimineren van bedreigingen. Deze innovatie is gebaseerd op de technologie van de eerder dit jaar overgenomen bedrijven Rook Security en DarkBytes. Bron: computable.nl 3-10-19

  • Nederland ICT