Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Alles beschermen is niets beschermen’

Alles beschermen is niets beschermen’
08 December 2017 08:12 uur

Data is een essentiële asset voor organisaties. Daarmee is niet gezegd dat alle data die organisaties in bezit hebben even belangrijk zijn.

Voor het overgrote deel van organisaties geldt dat een minderheid van hun data de strengste bescherming behoeft. Precies daar gaan veel organisaties de mist in: ze proberen al hun data te beschermen conform hetzelfde beveiligingsniveau.

Dat is niet te verbazen: wereldwijd onderzoek van accountants en adviesorganisatie Grant Thornton onder leidinggevenden bij bijna 3.000 organisaties duidt erop dat deze geen duidelijk beeld hebben van de data die zij in bezit hebben en verwerken. Ook hebben de organisaties geen zicht op het strategisch belang van deze data voor de organisatie.

Ofschoon 65 procent ernaar streeft zijn data volledig te doorgronden, lukt het slechts iets meer dan de helft van alle ondervraagden (56%) om data in risicoprofielen in te delen. Dat laatste betekent echter nog niet dat het deze bedrijven lukt de meest waardevolle, gevoelige data adequaat te beschermen. Bron: itexecutive.nl 8-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT