Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Apple gaat samenwerken in cyberrisicomanagement

Apple gaat samenwerken in cyberrisicomanagement
07 February 2018 20:01 uur

Cisco, Apple, Aon en Allianz hebben een nieuwe oplossing aangekondigd op het vlak van cyberrisicomanagement voor bedrijven. Deze bestaat uit analysetools van Aon, gecombineerd met de veiligste technologie van Cisco en Apple en een uitgebreide cyberverzekering van Allianz. De nieuwe oplossing is erop gericht om uiteenlopende organisaties te helpen hun cyberrisicomanagement te verbeteren en zich beter te beveiligen tegen cyberrisico’s die samenhangen met ransomware en andere malware-gerelateerde dreigingen. Dit zijn de dreigingen waar organisaties vandaag de dag het meest tegenaan lopen.

Het risico op cybercriminaliteit neemt toe. Het verlies dat bedrijven lijden door cyberaanvallen gaat hun investeringen in IT-beveiliging te boven.1 Dit feit, gecombineerd met een beperkte interesse in cyberverzekeringen2, actieve tegenwerking, een gefragmenteerde markt in beveiligingstechnologie en een tekort aan kennis op dit vlak maakt het voor veel organisaties moeilijk om in te zien hoe groot dit risico is en hoe ze dit effectief kunnen managen.

De nieuwe aanpak behelst de primaire aspecten van cyberbeveiliging voor bedrijven en bestaat uit de volgende onderdelen:

Analyse van de cyberbestendigheid: Specialisten van Aon beoordelen hoe goed een bedrijf beveiligd is tegen cyberaanvallen en doen suggesties om de beveiliging te verbeteren.

Cyberverzekering: Allianz heeft gekeken naar de technologie van Cisco en Apple die aan de oplossing ten grondslag ligt. Het bedrijf biedt klanten die gebruikmaken van Cisco Ransomware Defense en/of in aanmerking komende Apple producten de mogelijkheid om een uitgebreide cyberverzekering af te sluiten. Daarmee erkent Allianz de hoge mate van beveiliging die de technologie van Cisco en Apple aan bedrijven biedt. Dit in combinatie met de individuele risicoanalyse van de cyberbestendigheid maakt een verhoogde dekking mogelijk voor zakelijke klanten van Cisco en Apple die een cyberverzekering afsluiten. De verzekering voorziet in een uitgebreide dekking, met in bepaalde gevallen minder of zelfs helemaal geen eigen risico. De cyberverzekering wordt uitgevoerd door Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS). Bron: applenieuws.nl 7-2-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect