Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Arrow ECS: cloud heeft nog steeds een enorme groeipotentie

Arrow ECS: cloud heeft nog steeds een enorme groeipotentie
16 May 2019 20:09 uur

Als Bart van Rheenen, de managing director van Arrow ECS in de Benelux, aan het praten raakt over innovatie in de IT, dan is hij niet te stoppen. Allerlei mooie IoT-toepassingen passeren de revue. Hij trekt ook de conclusie dat ‘cloud’ een centrale rol speelt.

Tijdens het gesprek pakt Bart van Rheenen op een gegeven moment iets kleins uit de kast en begint te vertellen. “Onder het moederbedrijf Arrow Electronics valt behalve Arrow ECS ook Arrow Global Components. Daar distribueren ze componenten en sensoren. Dit device is tot stand gekomen door samenwerking van Arrow ECS, Arrow Intelligent Systems, Arrow Global Components en het Arrow IoT Team. Er zitten acht sensoren in: een microfoon, een drukmeter, een vochtigheidsgraadmeter, een lichtsterktemeter, een gyroscoop, een thermometer, een magnetometer en een versnellingsmeter. Daar bovenop zit softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden van Checkpoint om het te encrypten en een driver van Splunk. De gegevens die de sensoren meten, kun je omzetten in een app. Via het platform Arrow Connect is het met de no-code ontwikkelsoftware van WEM heel eenvoudig om die zelf te bouwen. Dat brengt InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things echt dichtbij.”

Belevingswereld
Niet alleen partners maar ook zakelijke eindklanten luisterden de afgelopen tijd met interesse naar dezelfde uitleg van Van Rheenen en zijn collega’s over het kleine apparaatje. “Wij laten het zien en vragen mensen vervolgens om zelf na te denken over wat er mogelijk is. In een ziekenhuis zijn hier toepassingen mee te bedenken die de gezondheid van patiënten controleren. In de sport kun je er waardevolle data over je prestaties mee meten. Je kunt met de warmtesensor straatverlichting slim maken. Ook voor bijvoorbeeld het beheren van sluizen of het verschepen van machines kan dit waardevol zijn. Zo zijn er voor elke branche toepassingen denkbaar. Als je mensen op een creatieve manier aan het denken zet in hun specifieke belevingswereld, dan ontstaan er prachtige dingen. En het gaat echt niet om grote projecten voor enorme bedragen. Dit apparaatje, met alle sensoren, kost 45 euro en iedereen kan met het platform van het Amsterdamse bedrijf WEM binnen twee dagen een mooie app bouwen.” Bron: executive-people.nl 15-9-19 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT