Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Atos en Google Cloud lanceren lab voor kunstmatige intelligentie in Londen

Atos en Google Cloud lanceren lab voor kunstmatige intelligentie in Londen
06 November 2018 10:01 uur

Atos en Google Cloud hebben in Londen het eerste Lab voor Kunstmatige Intelligentie geopend. Het Atos AI Lab – onderdeel van een internationaal partnership tussen beide partijen – is officieel geopend door Margot James, minister voor de Digitale en Creatieve Industrie in het Verenigd Koninkrijk. In dit laboratorium wordt de expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie gebundeld en de mogelijkheden tot samenwerking tussen publieke en private partijen verkend.

Het nieuwe lab opent zijn deuren voor bedrijven en publieke organisaties in heel Europa om nieuwe technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie te beproeven. Zo worden business cases ontwikkeld die een indruk geven van de vele mogelijkheden die deze technologie biedt. Zoals de toepassing van sensortechnologie in de bevoorradingsketen van een energiebedrijf voor veiligere en efficiëntere processen of de inzet van data-analyses en algoritmes die op basis van machine learning worden ontwikkeld om fraude in de financiële dienstverlening tegen te gaan.

Het Atos AI Lab stelt Atos in staat om haar aanbod op het gebied van data-analyse – Atos Codex Industry – te verrijken met data en technologie van Google om klanten te ondersteunen met sectorspecifieke oplossingen. Ook legt het laboratorium het fundament voor een ecosysteem met topspecialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie die uit heel Europa afkomstig zijn. Bron: biplatform.nl 6-11-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT