Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Atos gaat samenwerken met Google Cloud

Atos gaat samenwerken met Google Cloud
25 April 2018 14:30 uur

Atos en Google Cloud gaan samenwerken rond hybride cloud, data-analyse en machine learning en digitale werkplekoplossingen. Atos zet drie onderzoekscentra op rond kunstmatige intelligentie (ai) in de Verenigde Staten en Europa. Google Cloud is Atos’ voorkeurspartner op gebied van publieke cloud.

De twee bedrijven zullen op drie specifieke gebieden gaan samenwerken. Er komen projecten rond ai en machine learning waarbij gebruik gemaakt zal worden van Google-technologie en faciliteiten. Atos zal daarbij een aanbod voor zijn klanten creëren, waarbij gebruik wordt gemaakt van Google-api’s rond machine learning.

Onder de nieuwe samenwerking zal Atos ook Canopy Orchestrated Hybrid CloudHybride Cloud. Een combinatie van Private Cloud en Public Cloud uitbreiden met het Google Cloud-platform als het openbare cloud platform van zijn voorkeur. De Fransen zullen onder meer container orchestration met de Google Kubernetes Engine inzetten om de adoptie van de hybride cloud binnen bedrijven te stimuleren.

Tot slot gaat Atos gebruik maken van de G Suite-portfolio van Google om een nieuw aanbod van digitale werkplekoplossingen voor klanten te ontwikkelen. Dat moet de gebruikservaring en productiviteit bij zakelijke klanten verbeteren. Bron: channelweb.nl 25-4-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT