Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Bedrijven maken zich vooral druk om onveilige software van anderen

Bedrijven maken zich vooral druk om onveilige software van anderen
11 December 2017 12:41 uur

Bedrijven zien kwetsbaarheden in softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden van derden als grootste risico op security-gebied, op de voet gevolgd door fraude door werknemers en het niet volgen van security-beleidsregels. Mocht het fout gaan, dan maakt men zich vooral zorgen om mogelijke reputatieschade. Dat blijkt uit de F5 Networks Infosecurity Survey 2017.

Jaarlijks polst F5 Networks de security-status onder Nederlands security-professionals. De uitkomsten tonen trendverschuivingen over de jaren heen. Zo blijft het aantal bedrijven dat doelwit wordt van een aanval rond de 50 procent schommelen, maar verandert wel de oorzaak van virussen en trojans naar vooral DDoS-aanvallen, ransomware en DNS-injecties.

Fraude door werknemers
Een opvallende stijging is te zien in het aantal mensen dat zich zorgen maakt over fraude door werknemers: vorig jaar nog een kwart, nu een goede 37 procent). Het staat daarmee gelijk met het niet naleven van security-beleid. Op de eerste plek staat de zorg om beveiligingsgaten in softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden van derden (bijna 43 procent), een zorg die nog niet eerder zo groot was. Datzelfde geldt overigens ook voor beveiligingslekken in clouddiensten, genoemd door 34 procent van de respondenten. Bron: beveiligingswereld.nl 11-12-17 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT