Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud Based IT-Recovery geeft winkelketen meer zekerheid bij calamiteiten

Cloud Based IT-Recovery geeft winkelketen meer zekerheid bij calamiteiten
13 March 2018 09:15 uur

Om na een calamiteit zoals brand, waterschade of een cyberaanval weer snel up-and-running te zijn, is het voor een organisatie essentieel dat de data recovery goed op orde is. Alleen zo kan de continuïteit en veiligheid van data gewaarborgd worden. Een groot Nederlands retailbedrijf nam naar aanleiding van een calamiteit de proef op de som, en kwam tot de conclusie dat er verbeterslagen nodig waren. Die vonden ze in de vorm van Cloud Based IT-Recovery van IT-dienstverlener BPSolutions.

Disaster Recovery Check

Met meer dan vijftig vestigingen en ruim vijfduizend werknemers, behoort het retailbedrijf tot één van de grootste in Nederland. Om de werkzaamheden in goede banen te leiden, maakt het bedrijf intensief gebruik van haar IT-omgeving. Niet alleen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben ze de zaken graag goed op orde. Ook ten aanzien van hun data willen ze er zeker van zijn dat ze voldoen aan de wettelijke eisen en goed voorbereid zijn op dreigingen van buitenaf. Daarom besloten ze na een calamiteit de disaster recovery aan een test te onderwerpen.

De IT-manager licht toe: “De test was een kostbare aangelegenheid. De herstelwerkzaamheden en het up-and-running krijgen van de data vergden onverwacht veel tijd en energie. Er moest bijvoorbeeld iemand fysiek naar ons toe komen voor de back-up tape. Dat is zonde, want hierdoor vielen werkzaamheden stil en zijn de kosten behoorlijk opgelopen. Onder andere omdat we een flinke hoeveelheid aan data verloren. Los daarvan merkten we dat we op dagelijkse basis te veel met IT-randzaken bezig waren en te weinig tijd konden besteden aan onze core-business.” Bron: executive-people.nl 11-3-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT