Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud en security kort

Cloud en security kort
24 March 2017 06:41 uur

Financiële instellingen investeren driemaal zoveel in IT-beveiliging

Dutch IT Channel –  09 Mar 2017
Financiële instellingen ?staan onder druk om de beveiliging op te voeren. Zeker nu de IT-infrastructuur van banken, onder andere door de toename van mobiel bankieren, steeds vaker het risico loopt op een cyberaanval. Steeds vaker spelen klanten een belangrijke rol in het aan het licht brengen van beveiligingsincidenten. Bijna een kwart (24%) van de financiële instellingen zegt dat sommige dreigingen waarmee ze in 2016 werden geconfronteerd door klanten werden geïdentificeerd en gemeld.

 

Toename ransomware van 752 procent in een jaar
DocumentWereld – 10 Mar 2017
Trend Micro publiceert zijn jaarlijkse security-rapport: ‘2016 Security Roundup: A Record Year for Enterprise Threats’. Het rapport toont aan dat 2016 in het teken stond van online afpersing. Vorig jaar zijn er ook meer cyberdreigingen gemeten dan ooit tevoren, waarbij ransomware en Business Email Compromise (BEC)-scams onder cybercriminelen het meest populair waren om bedrijven mee af te persen.

 

Qualys voegt zich bij IBM Security App Exchange-community
Emerce –  13 Mar 2017
Amsterdam, 13 maart 2017 – Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van op cloudgebaseerde security- en compliance-oplossingen, voegt een nieuwe Qualys-app toe aan IBM’s QRadar Security Intelligence Platform. Hiermee kunnen klanten hun netwerk en vulnerabilities realtime inzichtelijk maken.

 

Veeam Software richt blik op Enterprise-segment
Executive People – Wed, 22 Mar 2017 23:46:00 Z
Veeam vierde in 2016 zijn tienjarig bestaan en ligt met zijn data protection business volledig op koers. Dat was in één zin samengevat de boodschap van Lodewijk van Klaveren (Manager Channels Benelux) tijdens de onlangs (9 maart) gehouden vijfde editie van de Nederlandse Veeam Partner Summit. En tussen de vliegtuigen van het Aviodroom te Lelystad, op de bodem van waar ooit de Zuiderzee regeerde, kregen ook de aanwezige partners substantiële groeimogelijkheden voorgeschoteld.

 

Custom Connect realiseert PoP in datacenter BIT
Computable – 23 Mar 2017
Point of Presence biedt klanten toegang tot gewilde hybride oplossingen met Azure, AWS, Microsoft en Google clouddiensten Ede, 22 maart 2017 – Custom Connect, service integrator voor high performance connectivity, en BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, kondigen vandaag aan dat zij samen een Point of Presence (PoP) gaan opzetten in het BIT-datacenter in Ede.

 

“Laptopverbod is security theater en beveiligingsrisico”
Dienst IT – Thu, 23 Mar 2017 12:57:00 Z
Het verbod dat de VS deze week instelde om laptops, tablets en andere elektronica op bepaalde vluchten naar de Verenigde Staten in de handbagage mee te nemen is niet alleen “security theater”, maar ook een serieus beveiligingsrisico omdat derden fysieke toegang tot de apparaten kunnen krijgen.

 

Microsoft: Anti-virusaanval werkt alleen op al besmette pc
Security.NL – 23 Mar 2017
Een aanval die gisteren uitgebreid in media kwam en laat zien hoe aanvallers kwaadaardige code in anti-virussoftware kunnen verbergen werkt alleen op een al besmette computerEen apparaat voorzien van een processor, geheugen en opslag dat samen met de ge�nstalleerde software gebruikt kan worden om automatiseringsdiensten af te nemen, zo laat Microsoft aan Security.NL weten. Beveiligingsbedrijf Cybellum demonstreerde de “DoubleAgent” aanval, waarbij er een Windows-feature genaamd Application Verifier wordt gebruikt. Een aanvaller kan via deze tool een kwaadaardig dll-bestand in de anti-virussoftware verbergen.

 

Synology lanceert bètaversie eigen cloudopslagdienst, Synology Cloud2
Techzine – 23 Mar 2017
Je gebruikt op dit moment waarschijnlijk regelmatig een vorm van cloudopslag, of dat nu Google Drive, Dropbox, Box, of Microsoft OneDrive is. Als bedrijf dat zich primair bezighoudt met lokale opslag, heeft Synology nu de bètaversie van haar eigen openbare cloudopslag op de markt gebracht. Deze nieuwe dienst wordt Synology Cloud2 genoemd, wat in het alledaagse gebruik afgekort zal worden tot Synology C2.

 

Technologie geeft een vals gevoel van veiligheid
Beveiligingswereld – 23 Mar 2017
Aanvallers azen op bedrijven die zich ten onrechte veilig wanen. Zij vertrouwen te veel op technologie om hun netwerken te beveiligen, waarschuwt een woordvoerder van F-Secure’s Red Team. Dit is een groep digitale veiligheidsexperts die organisaties ethisch hacken om de zwakke en sterke plekken in hun beveiliging boven water te halen. “Alleen technologie gebruiken om menselijke problemen op te lossen werkt gewoon niet”, zegt Tom Van de Wiele, Principal Security Consultant bij F-Secure.

 

Hostnet werkt nauwer met Microsoft cloud propositie
Dutch IT Channel – 23 Mar 2017
Het Nederlandse IT-bedrijf Hostnet zet naast domeinregistratie, website- en hostingdiensten verder in op clouddiensten. Vanuit deze keuze is Hostnet een strategisch partnership aangegaan met Microsoft.  Hostnet beweert dankzij deze samenwerking mkb-bedrijven voorzien in cloudoplossingen van Microsoft. Zo introduceerde Hostnet onlangs al Office 365 en wil het bedrijf in de toekomst meer clouddiensten van Microsoft gaan aanbieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT