Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud garantie voor mooie groeicijfers?

Cloud garantie voor mooie groeicijfers?
02 May 2018 20:21 uur

Terwijl een deel van Nederland zich voorbereidde op de mei vakantie en een ander deel de spullen inpakte voor Koningsdag werden in de VS weer de nodige kwartaalcijfers gepubliceerd. Die cijfers waren zonder uitzondering goed. Jammer dat Nederland even andere prioriteiten kende.

Microsoft kon 93% meer omzet in vergelijking met het vorige kwartaal melden voor Azure. Een bijna absurd hoge groei. Dat er ook een minimale groei voor de verkoop van serversoftware gemeld werd paste eigenlijk heel goed bij dat verhaal. Waarom nog zelf iets kopen en inrichten als je het met een paar muishandelingen bij elkaar kunt klikken?

Amazon kon ook prettig nieuws melden 57% meer “operating income” voor AWS. De cloudtak van de boekenverkoper is daarmee goed voor 73% van het “operating income” van het hele concern. De AWS omzet kende een plus van 49% en daarmee lijkt voor dit moment en afvlakken van de groei een halt toegeroepen.

Tot in de hemel

Kijkend naar de cijfers van deze twee giganten is de voor de hand liggende conclusie dat cloud big business is, booming als nooit tevoren. Alsof de bomen tot in de hemel groeien en er geen vuiltje aan de lucht is.

Dat is niet helemaal het geval. De Amerikanen groeien fors, maar de concurrentie zit niet stil. Kijkend naar de toenemende handelsspanningen tussen de VS en de VRC zullen deze twee partijen in dat deel van de wereld geen vergelijkbare cijfers kunnen laten zien. Sterker nog: ook elders in Azië zal de strijd om cloudklanten heftiger dan ooit gevoerd gaan worden. Met Alibaba en Tencent als de twee grootste (maar zeker niet enige!) concurrenten is dat totaal geen gelopen race voor AWS en Azure. Bron: isptoday.nl 2-5-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT