Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud redt datacenterinvesteringen tijdens pandemie

Cloud redt datacenterinvesteringen tijdens pandemie
16 September 2020 07:04 uur

Datacenters investeren wereldwijd 7 procent meer in hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden in het tweede kwartaal van dit jaar in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder, zo blijkt uit data van Synergy Research Group. Dat ondanks de COVID-19 pandemie, waardoor bedrijven de hand op de knip hielden en 3 procent minder investeerden in hun faciliteiten.

De groei komt vooral door cloudproviders, die maar liefst 25 procent meer hebben gestoken in hun publieke clouds. Vooral v’s, Original Design Manufacturers die componenten op aanvraag bundelen, blijven het goed doen. Deze gespecialiseerde leveranciers worden qua marktaandeel gevolgd door Inspur, Dell en Microsoft en Huawei. Microsoft blijft de leider als het gaat om traditionele datacenteroplossingen, gevolgd door Dell, HPE, Cisco en VMware.

Op segmentniveau blijft Dell marktleider op het gebied van servers en storage, staat Cisco bovenaan op het gebied van netwerkapparatuur, terwijl Microsoft de markt voor besturingssystemen en virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie. domineert.

Totale marktwaarde

Public cloud maakt onderhand 41 procent uit van de totale wereldwijde waarde van datacenteroplossingen, wat Synergie berekent op 41,4 miljard dollar. 75 procent van de uitgaven gaat op aan hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, de rest aan softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden en virtualisatieDe technologie waarbij computerprogrammatuur losgekoppeld wordt van de onderliggende apparatuur waardoor meerdere computerprogramma's gebruik kunnen maken van minder onderliggende apparatuur met als doel besparing op kosten van apparatuur en energie..

“Tijdens het hoogtepunt van de pandemie lagen uitgaven aan datacenterinfrastructuur bijna op recordhoogte, alleen gepasseerd door het vierde kwartaal van 2019”, zegt John Dinsdale, Chief Analyst bij Synergy Research Group. Bron: channelconnect.nl

  • Nederland ICT