Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 11

Cloud & Security Kort wk 11
15 March 2019 08:05 uur

Logius laat mogelijk duizenden PKIoverheid-certificaten intrekken
Security.NL –  14 Mar 2019
De ict-afdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Logius, laat mogelijk duizenden PKIoverheid-certificaten intrekken omdat ze niet aan de vastgestelde eisen voldoen. Het gaat om maximaal 22.000 PKIoverheid-certificaten die binnen 30 dagen zouden moeten worden ingetrokken, zo laat Logius aan Security.NL weten. Het precieze aantal certificaten wordt nog onderzocht.

 

Cloud houdt omzet Oracle op peil
Beursgorilla – 14 Mar 2019
REDWOOD SHORES (AFN) – Oracle heeft in het afgelopen kwartaal dankzij zijn clouddiensten de omzet op peil weten te houden. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse softwareconcern donderdag nabeurs presenteerde. De totale omzet in het eind februari afgesloten derde kwartaal van het gebroken boekjaar ging licht omlaag tot ruim 9,6 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten was een plus van 3 procent te zien.

 

Google brengt eerste bèta van Android Q uit met privacyopties
Nutech.nl –  13 Mar 2019
Google heeft de eerste bètaversie van Android Q uitgebracht, de volgende grote update van het mobiele besturingssysteem. Er zijn onder meer vernieuwingen op het gebied van privacy.Gebruikers kunnen zich vanaf woensdag voor de b\u0026#232\u003Bta aanmelden. De uiteindelijke versie van Android Q wordt later dit jaar uitgerold voor alle gebruikers. Android Q volgt het het huidige besturingssysteem Android Pie op. Het is niet bekend wat de volledige naam van Android Q zal zijn.

 

Mimecast voorziet bedrijven van actuele dreigingsinformatie met nieuw Threat Center
Infosecurity Magazine – 11 Mar 2019
Mimecast heeft het Mimecast Threat Center opgezet. Experts van de securityspecialist houden hier continu het dreigingsbeeld in de gaten. Ook voorzien ze organisaties van relevante en praktische informatie, zodat ze hun beveiliging tegen actuele dreigingen kunnen aanscherpen. Het eerste wapenfeit is een grondige analyse van een kwetsbaarheid in Microsoft Word waarmee aanvallers de controle over systemen kunnen overnemen.

 

  • Nederland ICT