Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 11

Cloud & Security Kort wk 11
16 March 2018 08:30 uur

Luchtmacht gaat data delen via zwaarbeveiligde hub

computable.nl 13-3-18 Ict-ontwikkelaar van defensiesystemen Thales en onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaart NLR gaan Defensie helpen bij het ontwikkelen van een platform voor het delen van data over dreigingen in het luchtruim. Het gaat om een Air Power Information Hub waarbij informatie van de Luchtmacht wordt gedeeld met civiele veiligheidsdiensten zoals politie, brandweer en de kustwacht.

 

IBM Cloud Container Service voortaan beschikbaar op bare-metal

techzine.nl 15-3-18 IBM kondigt aan dat zijn IBM Cloud Container Service, de volledig beheerde container Kubernetes-dienst, voortaan gebruik kan maken van bare-metal nodes. Hierdoor kunnen ontwikkelaars profiteren van bare-metal indien dat de beste optie is voor apps, data en workloads.

 

Dutch Night @ CloudFest geslaagd en gezellig

dutchitchannel.nl 14-3-18 Het CloudFest, voorheen bekend als de World Hosting Days (WHD) in het Duitse Rust, is feestelijk gestart met Dutch Night @CloudFest, waar honderden Nederlanders uit de de zakelijke IT business op af kwamen om te netwerken en kennis uit te delen. CloudFest is het jaarlijkse festival voor de cloud, telecom, infrastructuur en hosting sector in Europa.

 

Microsoft richt divisie voor cloudgaming op

Tweakers.nl 16-3-18 Microsoft heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht dat zich gaat bezighouden met het leveren en ontwikkelen van Azure-clouddiensten aan gamebedrijven. Het bedrijf hint erop dat het ook aan het streamen van games werkt. De nieuwe ‘gaming cloud’-divisie wordt geleid door Kareem Choudhry, die al twintig jaar bij Microsoft werkt en zich onder andere met de ontwikkeling van DirectX heeft bezig gehouden.

 

 

 

 

 

 

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT