Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 13

Cloud & Security Kort wk 13
16 March 2018 08:38 uur

IDC: ‘Dit jaar 91 miljard dollar naar security’
Datanews – 29 Mar 2018
Met de opkomst van cyberdreigingen en meer digitale toepassingen is voor de hand liggend dat er meer wordt geïnvesteerd in security. IDC plakt daar een cijfer op: 91,4 miljard dollar dit jaar. Met een jaarlijkse groei van tien procent tussen 2016 en 2021. Dat wil zeggen dat de wereld tegen 2021 zo’n 120,7 miljard dollar zal uitgeven aan (digitale) beveiliging.

Juridische vraag: Mag een chatdienst de werkgever toegang tot alle chats, inclusief privéberichten, van het personeel geven?
Security.NL – 29 Mar 2018
Ict-jurist Arnoud Engelfriet geeft elke week antwoord op een interessante vraag over beveiliging, recht en privacy. Heb jij een vraag? Stuur hem naar juridischevraag@security.nl. Vraag: Ik lees in de media dat chatdienst Slack werkgevers vanaf nu de privégesprekken van personeel laat downloaden. Je kunt als manager nu dus gewoon in bulk downloaden wat je mensen zeggen (zowel gewone kanalen als privéchats) en daar onbeperkt in grasduinen.

Oxilion koopt hostingactiviteiten Keenondots
Computable –  28 Mar 2018
Keenondots richt zich alleen nog op de automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker van clouddiensten en heeft daarom zijn hostingonderdeel inclusief klanten verkocht aan Oxilion. Beide bedrijven uit Enschede werken al een aantal jaren met elkaar samen. Oxillion is sinds 2000 actief op het gebied van hosting en telt inmiddels een paar duizend klanten, variërend van eenpitters tot grotere bedrijven. Keenondots biedt een Cloud Automation Platform voor het automatisch bestellen, leveren en factureren van clouddiensten.

Intermax Cloudsourcing ontvangt SOC2 verklaring
Facility.Vakwereld – 28 Mar 2018
Intermax Cloudsourcing heeft onlangs de SOC2 verklaring verkregen. Deze verklaring ziet toe op de opzet, het bestaan en de werking van een veilige serviceorganisatie bij het uitbesteden van IT-processen, aangevuld met alle security maatregelen die hiervoor essentieel zijn. Met het ontvangen van deze verklaring bewijst Intermax wederom de hoogste eisen aan de kwaliteit van IT-dienstverlening waar te maken.

Fontys Hogeschool ICT geselecteerd voor grootste blockchain Hackathon ter wereld

fontys.nl 26-3-18 Van 5 tot en met 8 april 2018 wordt in Groningen de tweede editie georganiseerd van de grootste blockchain hackathon van de wereld! Met het thema ‘Creating the next Operating System’ gaan ruim 600 deelnemers in verschillende teams aan de slag om nieuwe blockchaintoepassingen te ontwikkelen. In totaal zijn er 64 teams geselecteerd, waaronder een van Fontys Hogeschool ICT Eindhoven: de FHICTchangers!

 

Google werkt aan blockchain in de cloud

emerce.nl 23-3-18 Google onderzoekt hoe het blockchaintechnologie kan gaan aanbieden via de cloud, als grootzakelijke dienst onder eigen merk en als whitelabel. Bronnen melden Bloomberg dat er vanuit de divisie van cloud-bazin Diane Greene (foto) wordt gezocht naar technologie om op hele grote schaal snel blockchaindiensten te kunnen leveren. Naar Hyperledger is in elk geval serieus gekeken.

 

 

 

 

 

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT