Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 15

Cloud & Security Kort wk 15
13 April 2018 07:08 uur

Honderden security professionals ontmoeten elkaar op ASIS Europe
Beveiliging Nieuws – 12 Apr 2018
Over een kleine week komen honderden specialisten op beveiligingsgebied bijeen tijdens de conferentie ASIS Europe in Rotterdam. Gedurende drie dagen vernemen zij alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen en vanzelfsprekend over nieuwe dreigingen die de samenleving te wachten staan. ASIS International staat klaar om honderden ervaren en ambitieuze beveiligingsspecialisten te verwelkomen tijdens ASIS Europe 2018, dat plaatsvindt op 18, 19 en 20 april in het WTC van Rotterdam.

 

ICT-reseller event ‘Taste of tomorrow’: een bezoek meer dan waard
tbm net – 11 Apr 2018
Hoe vaak komt het voor dat u op één dag onder één dak zo’n fantastisch aanbod vendoren treft? Op de Taste of tomorrow Expo informeren meer dan 85 merken u over de laatste trends, ontwikkelingen en opportunities voor de SMB en Retail markt. Taste of tomorrow 2018 is het grootste ICT event van Nederland en opent haar deuren op dinsdag 17 april a.s.

 

India verplicht biometrische identiteit voor honderden diensten
Privacynieuws.nl – 9 Apr 2018
Voor steeds meer diensten, zowel van overheden als bedrijven, zijn burgers in India verplicht om zich via hun biometrische identiteit te identificeren. Of het nu gaat om het openen van een bankrekening, het doen van schoolexamens, het krijgen van pensioen of het ontvangen van voedselrantsoenen, in al deze gevallen moet de burger in het Aadhaar-systeem zijn geregistreerd. Aadhaar is een systeem dat aan de hand van biometrische kenmerken een identiteit aan Indiase burgers toekent.

 

Chrome zal slotje bij https-sites uiteindelijk niet meer laten zien
Security.NL – 8 Apr 2018
Websites met een beveiligde verbinding zijn op dit moment binnen Google Chrome te herkennen aan een groen slotje en de melding “Veilig”, maar Google is van plan om deze indicatoren uiteindelijk niet meer via de adresbalk weer te geven. Een beveiligde verbinding wordt de standaard en gebruikers krijgen alleen nog een melding te zien als ze een website met een onbeveiligde verbinding bezoeken.

 

Wachtwoordendiefstal
Pellicaan Advocaten – 8 Apr 2018
IT-beveiliging, oftewel cybersecurity, is flink in het nieuws naar aanleiding van een nieuwe site waarop gezocht kan worden naar gelekte wachtwoorden, ‘Gotcha’. Meer informatie: Over gelekte inloggegevens zoeken: Zoeken op Gotcha: httpsDe door encryptie beveiligde (s = secure) versie van http://gotcha.pw/, wie er achter deze site zit is niet bekend Zoeken op HaveIBeenPwned: httpsDe door encryptie beveiligde (s = secure) versie van http://haveibeenpwned.com/, achter deze site zit security expert Troy Hunt.

 

AVID lanceert innovaties tijdens NAB
Broadcast Magazine – 8 Apr 2018
Tot de aankondigingen behoort AVID | On Demand, een SaaS-cloudservices platform (SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden as a Service), dat is ontworpen om op verzoek mediaproductie-faciliteiten te bieden. Hiermee kunnen mediaorganisaties de benodigde capaciteiten per project inzetten. Daartoe behoort AVID AI, voor het automatiseren van contentindexering, ondertitelingverificatie, taaldetectie, gezichtsherkenning, scènedetectie en conversie van spraak naar tekst.

 

 

 

 

  • Nederland ICT