Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 16

Cloud & Security Kort wk 16
20 April 2018 05:28 uur

Cryptojacking is niet zo onschuldig als het lijkt
KPN –  19 Apr 2018
Cryptojacking lijkt op het eerste oog vrij onschuldig. Er worden geen data buitgemaakt, geen geld ontvreemd, geen systemen neergehaald en geen softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden vernield. Toch kan cryptojacking flink wat schade aanrichten, aldus Erik Remmelzwaal, directeur van KPN Security Services en ons dochterbedrijf DearBytes. We stelden hem een aantal prangende vragen over dit groeiende fenomeen. Wat is cryptojacking?Net als goud en zilver zijn cryptomunten schaars.

 

NCSC waarschuwt voor Russische staatshackers
Numrush – 18 Apr 2018
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt voor Russische staatshackers. Dat meldt NU.nl. De organisatie, die onderdeel is van het ministerie van Justitie en Veiligheid, wijst op de waarschuwing van Amerikaanse en Britse veiligheidsdiensten. Zij waarschuwden maandag dat Russische staatshackers proberen in te breken op de digitale infrastructuur. De hackers zouden nu al onder meer aanvallen plegen op routers en firewalls. Die zouden ze vervolgens besmetten met malware.

 

Spraakbesturing betekent doorbraak IoT
IT executive – 18 Apr 2018
De economische en maatschappelijke gevolgen van de digitale transformatie worden steeds beter zichtbaar. Zelfs rechtspraak wordt geautomatiseerd met de hulp van slimme algoritmen. Logistiek verandert onder invloed van zelfsturende auto’s en drones voor zowel personen als goederen. De veelbesproken disruptieve platformen doen menig vertical op zijn grondvesten trillen. Maar de technologische ontwikkeling die dit jaar ook de headlines zal beheersen, is die van het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things.

 

Honeywell Security and Fire: Een nieuw elan in de beveiligingsbranche dient zich aan
Channel Connect –  18 Apr 2018
De bewakingsindustrie is een redelijk traditionele industrietak. Hang een gebouw vol met sensoren en camera’s, sluit een alarmcentrale aan en stuur wat beveiligers als er een alarm afgaat. Daarna kan besloten worden om politie en/of brandweer op te roepen. Een beproeft concept dat al jaren standhoudt. Coen van den Berg, Business Development Manager Video bij Honeywell Security and Fire geeft uitleg over een nieuwe aanpak waarbij cloudservices centraal staan.

 

  • Nederland ICT