Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 17

Cloud & Security Kort wk 17
30 April 2018 07:28 uur

Google Cloud Platform voegt meer managed database services toe
Techzine –  26 Apr 2018
Google Cloud Plaform komt met updates voor zijn managed database services. Deze richten zich specifiek op een aantal zaken waar enterprises tegenaan lopen bij hun stap naar de cloud. Zo wil het bedrijf gebruikers een ervaring bieden waarbij ze een database en API gebruiken zonder zorgen over servers, racks en replicatie. Eén van de onderdelen die hieronder valt is de toevoeging van zogeheten “commit timestamps” voor Cloud Spanner, waarmee de exacte volgorde bepaald kan worden.

 

XS4ALL introduceert als eerste provider malwarefilter in netwerk
Resellers Business – 25 Apr 2018
XS4ALL introduceert als eerste provider in Nederland een malwarefilter in haar netwerk. Klanten zetten het filter kosteloos aan en beschermen daarmee in één keer alle apparaten die in huis verbonden zijn met het internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) tegen malware, zoals ransomware en phishing mails van malafide websites.

 

Juridische vraag: Mijn docent IT Security heeft zich voor de klas schuldig gemaakt aan computervredebreuk. Moet ik aangifte doen?
Security.NL –  25 Apr 2018
Ict-jurist Arnoud Engelfriet geeft elke week antwoord op een interessante vraag over beveiliging, recht en privacy. Heb jij een vraag? Stuur hem naar juridischevraag@security.nl. Vraag: Mijn docent voor het vak IT Security gaf net aan hoe makkelijk het is onbeveiligde PHPMyAdmin omgevingen te vinden met een Google-zoekopdracht en daar dan op in te loggen. We kregen zelfs een live demonstratie. Voor zover ik weet, is dit computervredebreuk en dat is een ernstig misdrijf.

 

Conferentie ASIS Europe 2018 benadrukt belang samenwerking
Beveiliging Nieuws –  23 Apr 2018
Als organisaties weerbaar willen blijven tegen toekomstige dreigingen, valt niet te ontkomen aan een hechte samenwerking tussen alle facetten van beveiliging, waaronder mens, cyber en ‘real world’. Dit werd duidelijk tijdens de tweedaagse conferentie ASIS Europe, die vorige week plaatsvond in Rotterdam. De conferentie ASIS Europe 2018 – Van risico tot veerkracht, die plaatsvond van 18 tot en met 20 april in Rotterdam, trok 775 deelnemers uit 52 landen.

 

IBM Resilient lanceert intelligente orkestratie
Dutch IT Channel – 23 Apr 2018
IBM lanceert zijn Intelligent Orchestration met de volgende generatie van het Resilient Incident Response Platform (IRP). Dit nieuwe platform reset de standaard voor incidentrespons (IR) door het hele reactieproces drastisch te versnellen en aan te scherpen.

  • Nederland ICT