Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 26

Cloud & Security Kort wk 26
26 June 2020 07:30 uur

Ministerie VWS gaat samenwerken met Belastingdienst voor corona-app
Privacynieuws.nl – 25 Jun 2020
Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat samenwerken met de Belastingdienst voor de corona-app. De Belastingdienst moet de technische infrastructuur verzorgen. De Belastingdienst is een ‘logische partner’ voor het uitbrengen van de app, omdat deze organisatie volgens het ministerie over een technische achtergrond beschikt om op grote schaal een app uit te rollen.

 

Microsoft kondigt Defender ATP voor Android public preview aan
Security.NL – Wed, 24 Jun 2020
Nadat Microsoft een jaar geleden de eigen zakelijke beveiligingssoftware voor macOS beschikbaar maakte heeft het techbedrijf nu ook een testversie voor Android aangekondigd. Een versie voor iOS verschijnt later dit jaar. Microsoft Defender ATP voor Android moet gebruikers tegen phishing, onveilige netwerkverbindingen van apps en websites en kwaadaardige apps beschermen.

 

Amerikaanse Secret Service houdt verdachte aan voor databasediefstal uit 2014
Privacynieuws.nl –  20 Jun 2020
De Amerikaanse Secret Service heeft een verdachte aangehouden voor het in 2014 stelen van een database met persoonlijke informatie en belastinggegevens, waarmee vervolgens voor 1,7 miljoen dollar werd gefraudeerd, aldus de aanklacht. De gestolen data bestond onder andere uit namen, social security nummers, adresgegevens en salarisinformatie. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie wist de man in januari 2014 een hr-database met de gegevens van meer dan 65.

 

In 6 stappen naar een optimale container development beveiliging
Marqit –  23 Jun 2020
Containers versnellen de ervaring van ontwikkelaars en pakken het klassieke “Het werkt prima op mijn systeem” probleem aan. Wanneer een development team begint te bouwen in containers, kunnen ze erop vertrouwen dat hun toepassing in iedere omgeving feilloos zal draaien: of het nu gaat om een laptop, on-premise in het datacenter of in de cloud.

 

 

 

 

  • Nederland ICT