Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 27

Cloud & Security Kort wk 27
05 July 2019 10:45 uur

Trend Micro-onderzoek: Interne communicatie tussen security- en developer-teams schiet tekort in DevOps-transitie
Emerce – 2 Jul 2019
Amsterdam – Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, presenteert onderzoeksresultaten die aantonen dat – ondanks de beloofde bedrijfsvoordelen van een DevOps-cultuur – de meerderheid van de ondervraagde IT-leiders gelooft dat communicatie tussen IT-security en softwareontwikkeling eerst aanzienlijk moet verbeteren om succes te kunnen boeken.

 

Atos biedt Oracle Database vanuit Google Cloud
Dutch IT Channel – 3 Jul 2019
Oracle Database gebruikers hebben nu de mogelijkheid om via Atos de Oracle DB te kopen als een volledig beheerde service vanuit de Google Cloud.  Atos maakt hierbij gebruik van twee bestaande Google-datacenters in Frankfurt en Asburn, Virginia, voor de exploitatie van de Oracle Database services. Deze Oracle DB services draaien op de Atos BullSequana S-servers.

 

Cybersecurity: zo wordt je bedrijf veilig in 6 stappen
MKB Nederland – 1 Jul 2019
Iedereen schrok van de argeloosheid waarmee er werd geklikt op een lokmailtje tijdens een cybersecurity test. Daarom begon Jan van Spronsen, manager ict bij accountants- en advieskantoor Visser & Visser een jarenlang traject om alle medewerkers weerbaar te maken. Zo pakte hij dat aan: 6 stappen naar veilig databeheer. ‘Wij zijn begin 2018 begonnen met een phishing test. Eerlijk gezegd, dat viel niet mee. Het ingeschakelde bedrijf, CYCO, had het ook niet te makkelijk gemaakt.

 

Privacy en digitale veiligheid hebben altijd met elkaar te maken
Privacynieuws.nl – 1 Jul 2019
“Je zult altijd een compromis tussen privacy en gebruiksvriendelijkheid moeten vinden.” In zijn rede gaat lector Privacy & Cybersecurity Mortaza Shoae Bargh (Hogeschool Rotterdam) in op de gevaren van steeds meer verbonden digitale systemen en cybersecurity als nieuwe banenmarkt. “Onze afhankelijkheid van informatiesystemen introduceert groeiende risico’s voor individuen, organisaties en de maatschappij als geheel.

 

Enorme toename aantal malware-aanvallen
ManagersOnline – 01 Jul 2019
Mac-malware en webapplicatie-exploits winnen aan populariteit 1 juli 2019 – De dreiging van malware groeit, zo blijkt uit de nieuwste editie van het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Security Report van WatchGuard Technologies. De securityspecialist detecteerde in het eerste kwartaal van 2019 maar liefst 62 procent meer malware dan in het kwartaal daarvoor. Cybercriminelen maken gebruik van een breed scala aan aanvalstechnieken, waaronder schadelijke Office-documenten, Mac-malware en webapplicatie-exploits.

 

Overheid gaat Chief Information Security Officer Rijk aanstellen
Executive People – 3 Jul 2019
De Nederlandse overheid gaat een Chief Information Security Officer (CISCO) Rijk aanstellen. Deze persoon wordt verantwoordelijk voor de cybersecurity binnen de Rijksoverheid. Dit blijkt uit een briefvan Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ollongren meldt in de brief: “De Algemene Rekenkamer constateert dat de rijksbrede coördinatie op informatiebeveiliging nog verder kan worden versterkt .

 

 

 

  • Nederland ICT