Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 38

Cloud & Security Kort wk 38
17 September 2020 19:12 uur

Conscia neemt cloud dienstverlener Damecon over
Channel Connect –  17 Sep 2020
ICT-dienstverlener Conscia neemt cloud dienstverlener Damecon over. Conscia is gespecialiseerd in security- en IT-infrastructuuroplossingen en Damecon is aanbieder van managed cloud services. Door deze overname zet Conscia een nieuwe stap in de ondersteuning van digitale transformatie.

 

Oracle biedt Cloud Guard en Oracle beveiligingszones
SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden Release Magazine – 16 Sep 2020
Oracle heeft de beschikbaarheid van Oracle Cloud Guard en Oracle Maximum Security Zones aangekondigd. Met Oracle Maximum Security Zones biedt Oracle automatisch best practices op het gebied van beveiliging, zodat klanten configuratiefouten kunnen voorkomen en workloads veilig kunnen uitvoeren.

 

Staples waarschuwt klanten voor datalek met bestelgegevens
Privacynieuws.nl –  14 Sep 2020
Leverancier van kantoorartikelen Staples heeft klanten die online producten via Staples.com hebben aangeschaft gewaarschuwd voor een datalek. Volgens het bedrijf heeft er “ongeautoriseerde toegang” tot klant- en bestelgegevens plaatsgevonden. Het gaat om naam, adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, laatste vier cijfers van creditcard en informatie over de bestelling.

 

Netskope lanceert Cloud Threat Exchange voor het peer-to-peer delen van dreigingsinformatie in de cloud
Resellers Business – 14 Sep 2020
14 sep 2020 – Categorie: Cloud-diensten, Security Cloud Threat Exchange biedt vendoren en klanten als eerste de mogelijkheid om dreigingsinformatie met elkaar te delen voor het verbeteren van de overall beveiliging Netskope, de toonaangevende Cloud Security Services Provider, lanceert de Cloud Threat Exchange. Het is een van de eerste cloudoplossingen voor het verzamelen en realtime delen van dreigingsinformatie.

 

Marketingbedrijf lekt privédata honderdduizenden gebruikers datingsites
Privacynieuws.nl –  14 Sep 2020
Een marketingbedrijf dat een tool levert waar allerlei datingsites en webshops gebruik van maken heeft miljoenen gevoelige records van gebruikers van deze websites gelekt. Het gaat om privéberichten, namen, geboortedata, e-mailadressen, ipInternet Protocol. De afspraak over de wijze waarop computersystemen via het internet met elkaar communiceren. Vandaag de dag is versie 6 (IPv6) de standaard. Het Internet Protocol (IP) wordt eveneens gebruikt binnen lokale (bedrijfsmatige) netwerken.-adressen, foto’s en profielen van honderdduizenden mensen, zo meldt vpnMentor. Het marketingbedrijf in kwestie biedt een tool waarmee websites en smartphone-apps pushnotificaties aan gebruikers kunnen sturen die hiervoor toestemming hebben gegeven.

 

 

 

 

  • Nederland ICT