Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 4

Cloud & Security Kort wk 4
26 January 2018 08:19 uur

Groot IBM en ‘klein’ NRB gaan samen in de cloud
Datanews –  26 Jan 2018
Data News vernam dat de twee bedrijven een samenwerking hebben afgesloten. Het gaat niet om een verkoop of een joint-venture, wel om een preferred partnership rond infrastructuur en cloudoplossingen. Dat zeggen meerdere mensen met kennis van de deal. “Het is een servicecontract waar beide bedrijven volledig onafhankelijk blijven, er hangen geen structurele beslissingen aan vast,” klinkt het.

 

Fox-IT en TU Delft gaan nauwer samenwerken
Dutch IT Channel – Fri, 26 Jan 2018 02:36:00 Z
Afstudeeronderzoekers van de TU Delft wisten altijd al hun weg te vinden naar beveiligingsbedrijf Fox-IT maar sinds kort hebben de Delftse ‘buren’ de intentie uitgesproken hun samenwerking verder te intensiveren. Vanuit een gezamenlijk perspectief; ‘samenwerken aan een veiligere digitale samenleving, en het bedenken van innovatieve oplossingen in cyber security’ hebben de TU Delft en Fox een gezamelijke onderzoeksagenda opgesteld.

 

Ziekenhuizen krijgen voortaan hulp bij cyberaanvallen van beveiligingsteam CERT
Numrush –  24 Jan 2018
Ziekenhuizen en andere zorginstellingen krijgen voortaan hulp van een nieuw, centraal beveiligingsteam bij cyberaanvallen en datalekken. Dat meldt de NOS. Het gaat om het ComputerEen apparaat voorzien van een processor, geheugen en opslag dat samen met de ge�nstalleerde software gebruikt kan worden om automatiseringsdiensten af te nemen Emergency Response Team (CERT). Het team bestaat nu uit zes specialisten die nauw samenwerken met het Nationaal Cyber Security Center. Als zorginstanties getroffen worden door malware, kunnen ze contact opnemen met de helpdesk. Tot nu toe zijn 36 instellingen bij het initiatief aangesloten.

 

pyke met toezichtcentrale op vakbeurs Facilitair
Beveiliging Nieuws – 24 Jan 2018
Tijdens de vakbeurs Facilitair presenteert Spyke zich als toezichtcentrale aan de beursbezoeker. Het bedrijf laat onder andere de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van modern gebouwbeheer op afstand. Spyke Security toont ook de mogelijkheden van digitale sluit- en openingsrondes, parkeerbeheer, storingsbeheer, beveiliging met camera’s met zelflerende algoritmes die klanten herkennen maar bij detectie van indringers voor alarm zorgen.

 

Palo Alto Networks levert cloud-based behavioral analytics met introductie van Magnifier
Emerce – 24 Jan 2018
Palo Alto Networks® (NYSE: PANW), de aanbieder van next-generation security, kondigt vandaag ‘Magnifier’ aan. Dit is een cloud-based applicatie voor behavioral analytics, geleverd vanuit het Application Framework van Palo Alto Networks, die het voor bedrijven mogelijk maakt om dreigingen snel te identificeren en te voorkomen.

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT