Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 40

Cloud & Security Kort wk 40
04 October 2019 07:39 uur

Barracuda en SCADAfence automatiseren beveiliging van OT-netwerken
Executive People – 3 Oct 2019
Barracuda en het Israëlische SCADAfence zetten gezamenlijke oplossing op de markt voor de beveiliging van Operational Technology (OT) netwerken, kritieke infrastructuren en slimme gebouwen. De nieuwe oplossing biedt inzicht, detectie en automatische incident respons voor het groeiend aantal nieuwe en kritieke dreigingen.

 

Forrester plaatst Kaspersky bovenaan in malwarepreventie
Beveiligingswereld – 4 Oct 2019
In de evaluatie van de Forrester Wave Endpoint Security Suites 2019 is Kaspersky uitgeroepen tot leider op het vlak van malwarepreventie en dreigingsinformatie. Verder krijgt de Kaspersky securitysoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor de zakelijke werkplek op alle fronten een top 5 positie toebedeeld in de jaarlijkse gids waarin de marktanalist een onafhankelijke aanbeveling doet voor alle beschikbare zakelijke securitysoftware producten in de markt.

 

Honderden bedrijven kwetsbaar door groot lek in VPN-dienst
Beveiliging Nieuws – 28 Sep 2019
Onder andere de luchtverkeersleiding op Schiphol en het ministerie van Justitie & Veiligheid zijn maandenlang onbeveiligd geweest vanwege een groot lek in de gebruikte ICT-beveiliging van Pulse Secure. Het beveiligingsbedrijf ontwikkelde direct een oplossing, maar de organisaties lieten na de software te updaten.

 

‘Markt voor aanvallen op IoT-apparaten groeit snel’
Techzine – 30 Sep 2019
Cybercriminelen van over de gehele wereld bespreken actief hoe InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things (IoT) apparaten aangevallen en gehackt kunnen worden. Ook bespreken ze hoe deze apparaten misbruikt kunnen worden om geld te verdienen. Dat blijkt uit onderzoek van Trend Micro. Trend Micro Research analyseerde voor zijn onderzoek Russische, Portugese, Engelse, Arabische en Spaanse fora op zwarte markten, om vast te stellen hoe cybercriminelen verbonden apparaten misbruiken en hier geld mee verdienen.

 

De 3 grootste uitdagingen bij moderne cloud en werkplekbeveiliging
InSpark – 1 Oct 2019
De beveiliging van je IT-omgeving bestaat uit veel verschillende deelgebieden. Zo omvat het bijvoorbeeld antivirusprogramma’s, e-mailscanners en werkplekbeveiliging. Het is belangrijk om al deze deelgebieden niet als losse security issues te zien, waarvoor aparte oplossingen gezocht moeten worden. In plaats daarvan moet security gezien worden als een totaalpakket. In technisch opzicht biedt dit grote voordelen.

 

 

 

  • Nederland ICT