Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 41

Cloud & Security Kort wk 41
12 October 2018 05:17 uur

Google update zijn cloud-portfolio met nieuwe networking tools
Techzine – 11 Oct 2018
Google heeft nieuwe oplossingen toegevoegd aan zijn cloud networking-portfolio. Het gaat onder meer om de Network Address Translation-dienst Cloud NAT en een Firewall Rules Logging-mogelijkheid. De oplossingen moeten gebruikers helpen om hun applicaties eenvoudiger te managen, beveiligen en moderniseren. Dat onthulde Google tijdens zijn Cloud Next-conferentie in Londen.  Cloud NAT is volgens Google zelf de belangrijkste upgrade van de dag.

 

VS presenteert plan tegen aanval met elektromagnetische puls
Security.NL – 11 Oct 2018
De Amerikaanse overheid heeft een strategie gepresenteerd om de Verenigde Staten tegen aanvallen met een elektromagnetische puls (EMP) te beschermen (pdf). Bij een dergelijke aanval komt kortstondig elektromagnetische energie vrij die elektronische apparatuur kan beschadigen.

 

Digital Shadows vindt 12,5 miljoen onbeschermde zakelijke mailboxen
DocumentWereld – 8 Oct 2018
Inloggegevens van zakelijke mailboxen, met name van financiële professionals, zijn op grote schaal te koop op het web. Deze gegevens worden al vanaf 150 euro verhandeld door criminelen. Dit blijkt uit onderzoek van Digital Shadows, expert op het gebied van digital risk management, naar de methoden die cybercriminelen gebruiken om toegang te krijgen tot zakelijke e-mail. Criminelen hoeven niet aan de slag met grootschalige phishing-acties. Bedrijven maken het criminelen namelijk erg makkelijk.

 

Sophos breidt Intercept X Advanced uit met detectie- en responstools
Techzine – 9 Oct 2018
Sophos voegt Endpoint Detection and Response (EDR) toe aan zijn Intercept X-portfolio voor endpointbescherming. Daarmee worden tools als threat tracking en ISOC gedemocratiseerd. EDR-tools zijn hulpprogramma’s voor het monitoren van endpoint- en netwerkevents, en het verzamelen van al die informatie in een centrale database voor verdere analyse, detectie van bedreigingen en rapportage.

 

Mimecast beveiligt webverkeer met Web Security
Beveiligingswereld – 8 Oct 2018
E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast een nieuwe dienst: Mimecast Web Security. Mimecast heeft de dienst de afgelopen maanden al getest bij enkele ‘early adopters’. De nieuwe clouddienst beschermt organisaties tegen aanvallen veroorzaakt door malware of door handelingen van gebruikers. Daarbij blokkeert het platform de toegang tot websites die op basis van een policy als onveilig of ongepast zijn aangemerkt.

 

Signify verbetert dierenwelzijn met SAP Cloud Platform
Dutch IT Channel – 8 Oct 2018
Signify (de nieuwe naam van Philips Lighting) zet het SAP Cloud Platform in om het welzijn van dieren te verbeteren. Door geautomatiseerde analyses van miljoenen wetenschappelijke publicaties en data afkomstig uit kippenstallen, kan Signify NatureDynamics de verlichting in de stal optimaliseren. Die optimalisatie zorgt voor een betere leefomgeving en een gezonde groei van de kippen.

 

 

 

 

  • Nederland ICT