Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 41

Cloud & Security Kort wk 41
09 October 2020 06:48 uur

Ethisch hacker Wouter Parent in online miniserie
ICT Magazine – 7 Oct 2020
Ethisch Hacker Wouter Parent en de Kamer van Koophandel gaan samen de strijd aan tegen cybercrime in de nieuwe online miniserie Veilig en Online ondernemen. Tijdens de 6-delige serie op YouTube, bezoekt Wouter samen met presentator Luuk Dresen een aantal ondernemers. Ze nemen de digitale veiligheid van deze bedrijven onder de loep. Met deze 6-delige serie wil de Kamer van Koophandel ondernemend Nederland bewust maken van de risico’s rond cybercrime. De eerste aflevering staat inmiddels online.

 

NTT breidt secure by design-oplossingen uit met Cisco
Executive People – 6 Oct 2020
NTT, een wereldwijde global technology services provider, breidt zijn bestaande securityservices-portfolio en referentie-architecturen uit met Cisco. Doel van de uitbreiding is om organisaties over de hele wereld te voorzien van nog beter beveiligde netwerken. Ten tijde van de wereldwijde pandemie is het belangrijk dat organisaties snel schakelen.

 

Rockwell Automation neemt cybersecuritybedrijf Oylo over
Infosecurity Magazine – 5 Oct 2020
Rockwell Automation, een van de internationale marktleiders op het gebied van industriële automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker en digitale transformatie, heeft bekendgemaakt dat zij het Spaanse bedrijf Oylo overgenomen heeft. Oylo is een cybersecurity service provider, die zich richt op de industrie. Oylo biedt een breed scala industri?le management systemen, cybersecuritydiensten en cybersecurity-oplossingen aan zoals assessments, turnkey implementaties, managed services en incident response.

 

TNO wint Amerikaanse prijs voor onderzoek cybersecurity
Beveiliging Nieuws – 3 Oct 2020
Cybercrime ontwikkelt zich zeer snel. Het bestrijden ervan is onmogelijk als ervaringen niet gedeeld worden. Op hoog niveau gebeurt dat wel, maar belangrijk is dat het ook binnen het niet vitale bedrijfsleven gebeurt. TNO onderzocht hoe dit te stimuleren is en won daarmee de Information Sharing Hall of Fame Award. Gijzelsoftware, een DDoS-aanval of een hack op gevoelige gegevens. Het aantal cyberdreigingen is de laatste jaren explosief toegenomen.

 

Cisco Systems koopt security specialist Portshift
Executive People – 2 Oct 2020
Cisco Systems koopt security specialist Portshift dat gevestigd is in Tel Aviv. Die deal is goed voor ongeveer 100 miljoen dollar. Portshift richt zich met name op oplossingen voor applicatie beveiliging, devops en het beheer van containers.  Met het Portshift Kubernetes-native beveiligingsplatform kan Cisco een groter deel van de levenscyclus van cloudapplicaties en workloads beveiligen.

 

 

 

 

 

 

  • Nederland ICT