Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 45

Cloud & Security Kort wk 45
12 November 2020 20:03 uur

Barracuda Networks neemt Fyde over en komt met nieuw product
Techzine – 12 Nov 2020
Barracuda Networks verbreedt zijn aanbod met de overname van Fyde. Fyde blijft dezelfde producten verkopen, maar dan onder de Barracuda-naam. Fyde is een provider van Zero Trust Network Access. Bedrijven kunnen het gebruiken om hun cloudomgeving te beveiligen, door heel specifiek aan te geven welke gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten bij welk onderdeel van de cloud mag. Hierdoor is de omgeving veilig, maar ook snel overal vandaan te bereiken.

 

Dell Technologies HPC- en AI-oplossingen helpen TGen de genoomsequentietijd te verkorten van 2 weken naar minder dan 8 uur
Emerce – 10 Nov 2020
Amsterdam, 10 november 2020 – Dell Technologies lanceert nieuwe Dell EMC Ready-oplossingen en high performance computing (HPC)-samenwerkingen met cloudserviceproviders om AI- en geavanceerde computing-innovatie in de gezondheidszorg, biowetenschappen en productie te versnellen. “Innovatie en ideeën die grote veranderingen teweeg brengen beginnen altijd bij mensen die groot denken”, zegt Thierry Pellegrino, vice-president Data-Centric Workloads & Solutions, Dell Technologies.

 

Amerikaanse waakhond laat Zoom security verbeteren
Techzine – 10 Nov 2020
Zoom moet zijn best gaan doen om zijn platform beter te beveiligen, vooral op het gebied van privacy. Dit stelt de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) in een schikkingsvoorstel. In het schikkingsvoorstel met Zoom geeft de Amerikaanse consumentenwaakhond aan dat Zoom een stevig pakket aan beveiligingsmaatregelen moet implementeren om de veiligheid van zijn eindgebruikers te verbeteren.

 

Organisaties naïef over eigen digitale veiligheid
AG Connect – 5 Nov 2020
Door: Solvinity, partner 80% installeert niet alle patches blijkt uit recent onderzoek Onderzoek van Solvinity laat een forse kloof zien tussen de perceptie en de realiteit van de eigen digitale weerbaarheid. Van de Nederlandse IT-verantwoordelijken zegt 88% de beveiliging onder controle te hebben. 70% denkt zelf weerstand te kunnen bieden aan cybercrime. Het vertrouwen in de eigen weerbaarheid onder deze groep is daarmee vrij groot.

 

Cloud Benchmark onderzoekt impact corona op IT-afdelingen
AG Connect – 5 Nov 2020
Cloud Benchmark onderzoekt impact corona op IT-afdelingenDownload Uit de Cloud Benchmark 2020 blijkt dat organisaties zoeken naar manieren om hun infrastructuur goed te organiseren met het oog op de veeleisende toekomst. ‘Veiliger en slimmer werken’ en ‘het creëren van een optimale eindgebruikerservaring’ zijn de twee belangrijkste thema’s op de IT-agenda de komende twee jaar. Daarnaast gaat de public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties een belangrijke rol spelen bij het versnellen van digitale transformatie.

 

Credential stuffing is het nieuwe phishing
Channel Web – 2 Nov 2020
Computable Expert Kris Imbrechts Tele/datacommunicatie specialist . Expert van Computable voor het topic Security. Hoe afhankelijker bedrijven zijn van internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www), hoe groter de baten voor hackers uit cyberaanvallen. Daarom neemt dit soort aanvallen nog altijd toe. Hoewel phishing, zeker in het huidige klimaat, nog redelijk succesvol is, is een ander type aanval sterk in opkomst: credential stuffing.

 

  • Nederland ICT