Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 46

Cloud & Security Kort wk 46
15 November 2019 07:48 uur

Ernstige lekken in NVIDIA-drivers en software gedicht
Executive People – 14 Nov 2019
NVIDIA verhelpt met behulp van patches enkele ernstige beveiligingsproblemen in Windows-drivers voor zijn grafische kaarten en zijn GeForce Experience softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden. De problemen geven aanvallers onder meer de mogelijkheid verhoogde rechten te bemachtigen of een denial of service-aanval op te zetten. De beveiligingsproblemen kunnen vooral worden uitgebuit door aanvallers die lokale toegang hebben tot een systeem waarop kwetsbare softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden wordt gebruikt.

 

Trend Micro introduceert geavanceerde smart factory security-oplossingen
Emerce – 12 Nov 2019
Amsterdam – Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, introduceert vandaag zijn complete range aan smart factory security-oplossingen die zorgen voor optimaal inzicht en verbeterde beveiliging voor industry control system-omgevingen (ICS). Deze oplossingen beveiligen alle lagen binnen Industry 4.0 en beschermen tegen het groeiend aantal cyberrisico’s zodat werkzaamheden niet in gevaar komen.

 

SUSE brengt Enterprise Linux naar de Oracle Cloud
Techzine –  12 Nov 2019
SUSE heeft de beschikbaarheid van SUSE Linux Enterprise op Oracle Cloud Infrastructure aangekondigd. Ook is Oracle lid geworden van het SUSE Partner Program for Cloud ServiceEen service die beschikbaar wordt gesteld via Cloud Computing Providers. Zowel SUSE Linux Enterprise Server als SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications worden nu aangeboden op Oracle Cloud Infrastructure. SUSE blijft verder zijn beschikbaarheid uitbreiden op public clouds die belangrijk zijn voor klanten.

 

‘Google’s cybersecurity-afdeling Chronicle in de problemen’
Techzine – 11 Nov 2019
Wat is er overgebleven van Chronicle? Die vraag stelt een aantal (oud-)medewerkers want de start-up lijkt onder de vleugels van Google dood te bloeden. Chronicle is een cybersecurity-bedrijf dat begin 2018 door Alphabet, het moederbedrijf van Google, werd opgestart. Het bedrijf hielp organisaties met het structureren, organiseren en begrijpen van hun beveiligingsdata. Het werd omschreven als de ‘Google Photo voor zakelijke netwerkbeveiliging’.

  • Nederland ICT