Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 48

Cloud & Security Kort wk 48
30 November 2018 11:46 uur

Stappenplan bij datalekken: Aanval is de beste verdediging
Emerce –  30 Nov 2018
Sommige organisaties kiezen ervoor om ethical hackers in te huren om fouten en beveiligingsproblemen op te sporen in systemen, netwerken, applicaties en servers om hun data veilig te stellen. Andere organisaties besteden aanzienlijk bedragen aan security awarenesscursussen en trainingen voor hun personeel te faciliteren. Maar datalekken helemaal uitsluiten is niet realistisch.

 

‘Vaporworm groeit in 2019 uit tot een grote cyberdreiging’
Executive People – 24 Nov 2018
2019 wordt het jaar van de ‘vaporworm’. Deze nieuwe vorm van fileless malware is in staat zichzelf te verspreiden via kwetsbare systemen. WatchGuard Technologies waarschuwt hiervoor in zijn ‘Security Predictions’ voor het komende jaar. Het Threat Lab-onderzoeksteam van WatchGuard baseert zijn voorspellingen op een grondige analyse van belangrijke veiligheids- en dreigingstrends uit het bijna afgelopen jaar.

 

Mimecast deelt dreigingsinformatie uit e-mail met IBM QRadar
Infosecurity Magazine –  26 Nov 2018
E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast stelt zijn e-mailsecurityinformatie beschikbaar voor de threat intelligence-oplossing IBM QRadar. Met Mimecast for IBM QRadar krijgen securityteams een beter inzicht in potentiële kwetsbaarheden, actuele aanvallen en mogelijke dreigingen via e-mail. Het dreigingslandschap is sterk aan verandering onderhevig. IBM QRadar groepeert en volgt dreigingen naarmate deze zich verder ontwikkelen.

 

Microsoft waarschuwt voor rootcertificaten van Sennheiser
Security.NL –  28 Nov 2018
Microsoft heeft een waarschuwing gegeven voor twee rootcertificaten van koptelefoonfabrikant Sennheiser waarvan de privésleutel is te achterhalen, waardoor gebruikers op verschillende manieren kunnen worden aangevallen. Windows heeft een eigen database met de rootcertificaten van certificaatautoriteiten die worden vertrouwd. Dit is de Trusted Root CA store. Browsers en Windows maken hier gebruik van om te kijken of door websites en softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden aangeboden certificaten zijn te vertrouwen.

 

 

  • Nederland ICT