Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 49

Cloud & Security Kort wk 49
08 December 2017 08:15 uur

Review ESET Internet Security versie 11
Computertaal – 4 Dec 2017
ESET is eigenlijk een acroniem voor Essential Security against Evolving Threats – of Essentiële Veiligheid tegen Evoluerende Bedreigingen. ESET’ NOD32 antivirustoepassing (NOD is opnieuw een acroniem: Nemocnica na Okraji Disku, of ‘Ziekenhuis op het einde van de schijf’ was één van de eerste antivirustoepassingen die door Virus Bulletin in 1998 de Virus Bulletin 100 Test Award aangeboden kreeg omdat het 100% van alle malware in een test probleemloos kon terugvinden.

 

Meest kostbare security-incidenten worden veroorzaakt door derden
Dutch IT Channel – 04 Dec 2017
63% van de organisaties heeft in 2017 geïnvesteerd in cybersecurity, ten opzichte van 56% in 2016. Ondanks deze toename blijven de gemiddelde kosten van een cybersecurity-incident echter toenemen. De kostbaarste inbreuken op de cyberveiligheid van bedrijven zijn het resultaat van fouten van derden. Dit betekent dat bedrijven niet alleen in hun eigen beveiliging moeten investeren, maar ook op die van hun zakenpartners moeten letten.

 

Sonus Networks wordt Ribbon Communications
Communicatienieuws – 05 Dec 2017
Sonus Networks, dat zich al jaren richt op veilige en intelligente communicatie in de cloud, heeft de fusie met GENBAND afgerond. Als gevolg van de fusie verandert het ticker-symbool voor de aandelen van het nieuwe bedrijf naar RBBN. Het bedrijf maakt ook bekend dat het zijn naam officieel verandert naar Ribbon Communications Inc. Ray Dolan, President en Chief Executive Officer van Ribbon Communications: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor onze recent gecombineerde organisatie.

 

Security-fout van derden kost 2 miljoen
Marqit –  06 Dec 2017
De gemiddelde kosten van een cybersecurity-incident nemen toe. De kostbaarste inbreuken op de cyberveiligheid zijn de fouten van derden. Dit kost het grootbedrijf gemiddeld twee miljoen euro. Het midden- en kleinbedrijf is zo’n 110.800 euro kwijt aan een security-fout van een derde partij. Dat blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab.

 

Google lost 47 kwetsbaarheden op met beveiligingsupdate voor december
GSM Helpdesk – 06 Dec 2017
Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem.

 

  • ISPConnect
  • Nederland ICT