Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 5

Cloud & Security Kort wk 5
02 February 2018 10:04 uur

Previder IaaS tarieven aanzienlijk verlaagd
Persberichten.COM – 01 Feb 2018
Previder, leverancier van cloud- en managed IT-diensten, heeft de tarieven voor virtuele servers fors verlaagd, tot wel 35%. De nieuwe tarieven zijn mogelijk door schaalvoordelen als gevolg van de forse groei van het Previder IaaS-platform en vergaande automatiseringHet principe en proces waarbij gegevens via computers en software op een automatische wijze worden verwerkt, opgeslagen en beschikbaar gesteld aan de gebruiker van processen. De prijsverlagingen zijn per direct van kracht. De tariefverlagingen hebben specifiek betrekking op de tarieven voor vCPU (rekenkracht), RAM (geheugen) en storage (opslag).

 

20 feb: Kennissessie IoT Security
i-to-i – 31 Jan 2018
Het programma voor de kennissessie op dinsdag 20 februari 2018 over InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things Security (IoT-Sec) is bekend. Diverse sprekers leiden u door de boeiende wereld van IoT beveiliging. De locatie is zoals gebruikelijk onze Boerderij (Nijendal 18, Driebergen) en broodjes worden verzorgd. Inloop vanaf half 5 en het programma eindigt met een borrel van half 9 tot 9. Meld je nu gratis aan bij Kinga Helembai.

 

SAP koopt cloudsoftwarebedrijf Callidus
Beursgorilla –  30 Jan 2018
WALDORF (AFN/BLOOMBERG) – Softwareconcern SAP neemt het Amerikaanse cloudsoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen biedenbedrijf Callidus over. De Duitse softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen biedengigant legt 2,4 miljard dollar neer voor het bedrijf dat software voor verkoopanalyse en klantenbinding maakt, zo werd dinsdag bekend bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers. Clouddiensten worden voor SAP al steeds belangrijker. Die hielpen de Duitsers mede aan een omzet van 6,8 miljard euro in de laatste verslagperiode van 2017.

 

Palo Alto Networks Magnifier biedt cloud-based behavioral analytics
Dutch IT Channel – 29 Jan 2018
Palo Alto Networks, specialist in next-generation security, kondigt ‘Magnifier’ aan. Dit is een cloud-based applicatie voor behavioral analytics, geleverd vanuit het Application Framework van Palo Alto Networks, die het voor bedrijven mogelijk maakt om dreigingen snel te identificeren en te voorkomen.

 

Cybercrime schade in Europa bedroeg afgelopen jaar 23,3 miljard euro
Dutch IT Channel –  29 Jan 2018
Consumenten zijn zelfverzekerd over hun persoonlijke online veiligheid, maar hackers bewijzen het tegendeel. In 2017 werd in totaal 1.3 miljard euro gestolen van meer dan  3 miljoen consumenten in Nederland. Dat blijkt uit het 2017 Norton Cyber Security Insights Report dat is gepubliceerd door Norton by Symantec. In het afgelopen jaar hadden 98.2 miljoen Europeanen te maken met cybercrime en bedroegen de kosten in Europa 23,3 miljard euro, meer dan het individuele BBP van tien Europese landen.

 

Microsoft verlaagt prijzen voor Azure klanten
Dutch IT Channel –  28 Jan 2018
Microsoft heeft de prijs van standaardondersteuning voor Azure-klanten aanzienlijk verlaagd. Tevens ook is de responsetijd verkort die het kost om te reageren op kritieke ondersteuningsgesprekken. Dit meldt Microsoft in een blog.

 

ThreadStone: Bundeling door distributeurs is een interessante ontwikkeling
Channel Connect – 29 Jan 2018
ThreadStone heeft als leverancier van cloudgebaseerde security scanners voor netwerken en systemen haar marktbenadering afgelopen jaar aangepast en werkt nu samen met distributeurs DSD Europe en Portland. “Er zijn partners die een one-stop-shop willen voor hun software. Via Portland en DSD Europe komen we hieraan tegemoet”, zegt René van Etten.

 

  • Nederland ICT