Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 50

Cloud & Security Kort wk 50
14 December 2018 07:25 uur

Beveiligingssoftware van Kasperky Lab voor hybride cloudomgeving
Beveiligingswereld –  13 Dec 2018
Kaspersky Lab breidt het portfolio van virtualisatiesoftware uit voor de beveiliging van hybride cloudomgevingen met Hybrid CloudHybride Cloud. Een combinatie van Private Cloud en Public Cloud Security. Deze nieuwe beveiligingssoftware is geschikt voor zakelijke omgevingen waar cloudplatformen van zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services (AWS) worden ingezet. De oplossing is bedoeld voor de beveiliging van zowel data als applicaties in de publieke cloud.

 

BIT roept IT-professionals op tot actie met Internet Schoon Manifest
XR Magazine – 9 Dec 2018
Vooruitgang van de Nederlandse economie staat onder druk ~ Ede, 6 december 2018 – Datacenter BIT roept met het InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) Schoon Manifest IT-professionals op om zich in te zetten voor een veilig, vrij en open internetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) met behoud van privacy. In het manifest worden gedragsregels toegelicht op basis van drie pijlers: privacy, security en duurzaamheid.

 

Samsung werkt aan blockchain-apps en legt handelsmerken vast
Tablets Magazine – 11 Dec 2018
In mei van dit jaar kondigde HTC als eerste grote smartphonefabrikant de blockchain-telefoon Exodus aan. De HTC Exodus zou zich met name richten op de privacy van de gebruikers, maar zou ook een universele wallet krijgen waar gebruikers diverse cryptocurrency mee kunnen opslaan, of zoals HTC het zelf zo mooi weet te zeggen heeft men met de Exodus: een visie om het blockchain-ecosysteem uit te breiden door ‘s werelds eerste telefoon toegewijd aan gedecentraliseerde applicaties en security”.

 

Privacy belangrijkste reden om tegen ‘sleepwet’ te stemmen
Privacynieuws.nl – 11 Dec 2018
Privacy was de belangrijkste reden voor Nederlanders om tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) te stemmen, beter bekend als de ‘sleepwet’. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van stichting Kiezersonderzoek Nederland onder ruim 2.000 mensen (pdf).

 

Huawei en ZTE in steeds meer landen onder vuur
Security.NL – 7 Dec 2018
De Chinese telecombedrijven Huawei en ZTE liggen in steeds meer landen onder vuur vanwege het risico dat hun netwerkapparatuur misbruikt wordt voor spionagedoeleinden en cyberaanvallen. Vrijdag werd bekend dat België onderzoekt of het wel netwerkapparatuur van Huawei moet gebruiken. Huawei is de netwerkleverancier van Proximus en Orange Belgium en ZTE levert apparatuur aan Telenet, aldus de Belgische krant de Tijd.

 

  • Nederland ICT