Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 51

Cloud & Security Kort wk 51
21 December 2018 08:03 uur

Cyber security framework helpt met veilig toepassen blockchaintechnologie
SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden Release Magazine – 21 Dec 2018
Het Blockchain Cyber Security Framework biedt start-ups en het MKB een praktische checklist voor het veilig gebruik van blockchains. Het framework dient als een praktische gids voor de grootste security uitdagingen waar een organisatie rekening mee dient te houden. Het Blockchain Cyber Security Framework is tot stand gekomen in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en gecoördineerd door de Dutch Blockchain Coalition.

 

HPE platform voor hybrid cloud beheer
Dutch IT Channel –  19 Dec 2018
Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn hybride cloudplatform uitgebreid met HPE Composable Cloud. Dit is een hybride cloudplatform dat zowel hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden, softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden als openbare cloud-infrastructuur kan beheren. HPE wil hiermee technologie en diensten bieden die een stevige brug slaat tussen enerzijds public cloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties en anderzijds private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers en on-premises datacenter omgevingen.

 

IT-trends in quotes voor 2019
Cloudworks – Fri, 14 Dec 2018
Aan het einde van het jaar wordt traditioneel terug, maar vooral vooruit gekeken. Specialisten uit verschillende vakgebieden binnen F5 Networks geven hieronder in korte quotes een aantal trends voor het komende jaar. Een belangrijke opkomende dreiging is een toename van aanvallen op derden in de supply chain.

 

Juniper leidt organisaties naar veilige multicloud omgeving
Dutch IT Channel – 14 Dec 2018
Partners moeten vaker samenwerken; én meebewegen met de huidige, snelle technische ontwikkelingen. Het voordeel van werken met Juniper is dat de techniek open is. “Wij passen overal in”, zegt Sander Groot, sinds 1 november EMEA Channel Lead bij Juniper Networks. De Nederlander werkt al jaren bij Juniper; de twee voorgaande jaren als Sales Directeur BeNeLux en daarvoor als Channel Director Northern Europe. Waaronder de Benelux en Scandinavië.

 

Permalink naar Corvina – de industriële Cloud oplossing
Automatie | PMA – 18 Dec 2018
Corvina Cloud is een veilige open VPN- en SSL-gebaseerde Cloud oplossing waarmee industriële installaties en apparatuur op afstand kunnen worden beheerd. Corvina Cloud dient als een platform waarmee het een stuk gemakkelijker wordt gemaakt om uw IoT-bedrijf te beheren. Rollen en applicaties Het is mogelijk om verschillende rollen met verschillende gebruikersrechten te definiëren. Rollen kunnen toegangsrechten krijgen afhankelijk van de benodigde gegevens en de toepassing.

 

‘Intel wil McAfee verkopen’
Techzine – 18 Dec 2018
Investeerder en venture capitalist Thoma Bravo is gesprekken begonnen om beveiligingsbedrijf McAfee over te nemen van TPG Capital en Intel. De gesprekken zijn pas net begonnen, maar het bod van Thoma Bravo ligt naar het schijnt al stukken hoger dan de huidige waarde van het bedrijf. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen het bedrijf. De gesprekken bevinden zich in een “vroeg stadium” en er is nog geen enkele garantie dat het ook echt tot een deal komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Nederland ICT