Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloud & Security Kort wk 7

Cloud & Security Kort wk 7
14 February 2020 07:45 uur

Fujitsu kiest voor identificatie- en beveiligingstechnologie van Thales
Beveiligingswereld – 14 Feb 2020
Thales breidt de wereldwijde samenwerking met Fujitsu uit. Het Japanse technologiebedrijf maakt gebruik van Thales-technologie voor haar vernieuwde aanbod op het vlak van beveiliging en versleuteling van bedrijfsgegevens. Daarbij doet Fujitsu een beroep op een volledige range aan Thales-producten, oplossingen en diensten voor de Public Key Infrastracture (PKI)-systemen van Fujitsu waarmee uitgifte van digitale certificaten mogelijk wordt.

 

De verboden handelspraktijken van Fox-IT
Ravage Webzine –  13 Feb 2020
Het Nederlandse IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT exporteerde van 2006 tot en met 2010 goederen naar landen in het Midden-Oosten zonder een exportvergunning aan te vragen. Van 2011 tot en met 2013 ontving het in Delft gevestigde computerEen apparaat voorzien van een processor, geheugen en opslag dat samen met de ge�nstalleerde software gebruikt kan worden om automatiseringsdiensten af te nemen- en beveiligingsbedrijf Fox-IT jaarlijks een globale exportvergunning, waarmee het kon exporteren naar landen en klanten in de hele wereld. Er was geen zicht op de eindgebruikers van de door het bedrijf geëxporteerde producten.

 

Solvinity doorloopt SOC 1 en SOC 2 audit
Executive People – 12 Feb 2020
Solvinity, leverancier van Secure Managed IT Services, ontvangt uit handen van KPMG de SOC 1 en SOC 2-assurantierapporten voor het gehele beheerplatform van de Solvinity private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers in 2019. Daarmee voldoet Solvinity voor al zijn klanten aan de strengste audit eisen die internationaal op dit gebied worden gesteld.

 

Espresso gridpoint wijzigt naam en krijgt nieuw corporate imago
Emerce – 12 Feb 2020
Espresso gridpoint, dé leverancier van Nederlandse private cloudDe Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Services zijn ingericht voor gebruik door ��n gebruiker of ��n groep van gebruikers. Kenmerkend is dat de onderliggende hardware en software niet gedeeld wordt met externe gebruikers oplossingen, wijzigt haar naam in EGP. Gisteren lanceerde het bedrijf de nieuwe naam en huisstijl tijdens de winterschool van EGP in Amersfoort, een jaarlijks evenement speciaal voor haar business partners. Nieuw elan De nieuwe naam en logo passen bij de transitie die EGP doormaakt.

 

Check Point Software boekt meer omzet en winst
Dutch IT Channel –  11 Feb 2020
Check Point SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden Technologies, aanbieder van security toepassingen, heeft de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar eindigend op 31 december 2019 bekendgemaakt. De totale omzet in het vierde kwartaal steeg met 3 procent naar 544 miljoen dollar. De nettowinst steeg naar 272 miljoen dollar. De totale omzet over het hele boekjaar steeg met 4 procent naar 1,995 miljard dollar. De nettowinst steeg licht naar 826 miljoen dollar.

 

Vijf jaar IoTJournaal: Cisco-topman blikt terug en kijkt in de IoT-toekomst
IOT Journaal – 10 Feb 2020
Vijf jaar geleden werd IoTJournaal.nl geboren. Een kennisplatform dat niet alleen nieuws en achtergronden over IoT verzorgde, maar inmiddels ook borg staat voor een reeks initiatieven. Zoals de tweejaarlijkse IoT Awards, gestart in 2018. Met een mijlpaal van ruim 1200 berichten in januari 2020 achter de kiezen, blikken wij de komende tijd even terug. En vooruit. Vandaag: Andre Brugman, Technical Director Cisco Nederland over vijf jaar IoT. En hoe ‘t er de komende jaren uit zal gaan zien.

  • Nederland ICT