Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloudgang verliest security uit het oog

Cloudgang verliest security uit het oog
16 March 2018 08:24 uur

Securityprofessionals zien cloudhaast ten koste gaan van beveiliging, hoewel Nederland nog relatief goed scoort. Bij gehaaste ingebruikname van cloudsystemen, nieuw of gemigreerd, wordt security uit het oog verloren. Dit ziet het merendeel van securityprofessionals bij grote organisaties in Europa en het Midden-Oosten gebeuren. In Nederland ligt deze securitysituatie iets minder slecht dan gemiddeld, geven cijfers aan die AG Connect heeft opgevraagd.

De beveiligingsprijs die in de praktijk wordt betaald voor cloudhaast blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van securityleverancier Palo Alto Networks. Hierbij zijn cybersecurity-experts bevraagd in Europa en het Midden-Oosten. Zo’n 70 procent van deze professionals geeft aan dat cloudgang niet voldoende rekening houdt met de daarbij meekomende beveiligingsrisico’s.

‘Security wordt niets gevraagd’

Zo stelt meer dan de helft (54 procent) van de respondenten dat er niet genoeg afstemming is tussen hen en andere afdelingen in de organisatie. Het gaat hierbij om de rol van cybersecurity bij het succesvol maken van een cloudmigratie. Nederland scoort opvallend lager wat dit betreft. Hier geeft ruim eenderde (38 procent) aan dat het schort aan afstemming over security in relatie tot cloud. Bron: agconnect.nl 15-3-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect