Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cloudian ondersteunt containers met Kubernetes S3 Operator

Cloudian ondersteunt containers met Kubernetes S3 Operator
30 August 2020 19:00 uur

Cloudian ondersteunt meer op containers-gebaseerde applicaties in vooral private cloudomgevingen. Hiervoor introduceert de object storagespecialist zijn selfservice tool Cloudian Kubernetes S3 Operator.

Met Kubernetes S3 Operator krijgen ontwikkelaars een self-service tool in handen om dynamisch Cloudian Hyperstore S3-compatibele objectstorage in te richten. De combinatie van selfservice, multi-tenant schaalbare storageflexibiliteit, duurzaamheid en security laat object storage volgens Cloudian voldoen aan de eisen van DevOp- en productieworkloads. Daarnaast levert het meer kostenbesparingen op.

De Kubernetes S3 Operator is niet de eerste oplossing die Cloudian uitbrengt voor cloud native-omgevingen. Het bedrijf ondersteunt al scale-out back-upbestemming voor Kubernetes-applicaties en -data via softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden tools als VMware Velero en MayaData Kubera.

Functionaliteit

Concreet biedt de selfservice tool voor het eigen HyperStore object storageplatform van Cloudian een API-gestuurde beheeromgeving. Klanten kunnen hiermee snel via Kubernetes een S3-compatibele object storage binnen een private cloudomgeving inrichten. Dit is onder meer handig voor de persistent storage die bij containerapplicaties komt kijken.

De Kubernetes S3 Operator is een lichtgewicht Kubernetes-operator die ontwikkelaars selfservicemogelijkheden en applicatieportabiliteit biedt. Operationele beheerders profiteren daarnaast van de schaalbaarheid -van drie nodes naar exabyte-capaciteit- van het Cloudian object storageplatform en hybrid cloudmanagement.

De storage wordt rechtstreeks door applicaties geregeld en toegankelijk gemaakt, zonder toegevoegde gateways of vertaallagen. Ook is de security goed geregeld door uitgebreide IAM-, SAML-, WORM-, RBAC-encryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken en Common Criteria-, FIPS- en SEC Rule 17a-4(f)-certificering.

Overige ondersteuning

Ook biedt de tool vergaande ondersteuning voor multi-sites en -cloudomgevingen. Hiervoor hoeft nu één namespace te worden gebruikt. Uitbreiding naar public clouds is mogelijk met directe integratie voor AWS, Google Cloud Platform en Azure. Met de selfservice tool van Cloudian kunnen bedrijven nu ook een gedeelde storage-omgeving gebruiken voor zowel traditionele als cloud native-applicaties.

De Cloudian selfservice tool Kubernetes S3 Operator is per direct gratis beschikbaar op GitHub.

Bron: techzine.nl

  • Nederland ICT