Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Coca-Cola European Partners versnelt strategische transformatie met hybride cloud van IBM

Coca-Cola European Partners versnelt strategische transformatie met hybride cloud van IBM
13 August 2020 09:27 uur

Coca-Cola European Partners (CCEP), ‘s werelds grootste Coca-Cola-bottelaar op basis van omzet, sluit een meerjarige overeenkomst met IBM om de transformatie naar een open hybride Cloud omgeving te versnellen met Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux. Daarmee wil het de operationele kosten verlagen, de IT-veerkracht vergroten en beter gebruik maken van analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Op die manier krijgt CCEP verbeterde zakelijke inzichten in haar dagelijkse activiteiten en kan het een betere service bieden aan haar miljoenen klanten.

Een hoofdprioriteit voor CCEP is het stroomlijnen van haar bestaande IT-infrastructuur om een platform te creëren voor gestandaardiseerde bedrijfsprocessen, gegevens en technologie. Dat moet zorgen voor een springplank voor het gebruik van data-analyse, IoT- en AI-technologieën om nieuwe inzichten te bieden en efficiëntie te stimuleren in al haar activiteiten.

Transformeren naar IBM hybride cloud omgeving

Als onderdeel van de overeenkomst helpt IBM Services CCEP transformeren naar een IBM hybride cloud omgeving beheerd door IBM, inclusief het gebruik van IBM Public CloudPublieke Cloud. De Cloud Computing dienst waarbij de Cloud Service zijn ingericht op ��n hardware en software platform (vaak van een grote (wereldwijde) aanbieder) en gebruikt worden door meerdere gebruikers van meerdere organisaties en verschillende grote SAP-workloads. IBM voorziet CCEP ook van een geconsolideerd overzicht en één enkel controlepunt over zijn volledige IT-infrastructuur.

Peter Brickley, Chief Information Officer van Coca-Cola European Partners, zegt: “Onze succesvolle samenwerking met IBM heeft ons het vertrouwen gegeven om de volgende stap te zetten met onze strategische cloud-first benadering voor digitale transformatie. Het portfolio van IBM’s hybride cloud architectuur in combinatie met Red Hat OpenShift geeft ons de flexibiliteit om verschillende openbare cloud platformen te optimaliseren op basis van onze toekomstige behoeften.”

‘Volgende hoofdstuk in cloud journey’

“Nu bedrijven overstappen op de cloud, begrijpen we dat iedere branche en klant unieke zakelijke behoeften heeft bij die overstap. IBM is verheugd om Coca-Cola European Partners mee te nemen in dit volgende hoofdstuk van haar cloud journey en gaat een sectorspecifieke oplossing leveren terwijl CCEP bedrijfskritische workloads naar de cloud kan migreren,” aldus Luq Niazi, General Manager Global Distribution Sector & Global Managing Director Consumer Industries. “Door IBM te selecteren vanwege haar hybride cloud omgeving en branchekennis en ervaring, begint CCEP aan zijn journey met een open en veilige cloudarchitectuur die voor een grotere digitale vooruitgang zal zorgen.”

IBM helpt CCEP met het moderniseren van haar IT-omgeving door Red Hat Enterprise Linux te gebruiken als een open standaard en een kosteneffectief platform. De hoeksteen van die transitie is het Kubernetes platform Red Hat OpenShift waarmee CCEP kritieke applicaties kan bouwen en die op de openbare cloud van IBM kan draaien. IBM’s mogelijkheid voor multicloud management wordt aangewend om de legacy systemen, private en public clouds, te integreren en te beheren vanaf één dashboard.

IBM en CCEP begonnen de transformatie naar de Cloud in 2018, toen IBM één derde van de zakelijke workloads van CCEP verplaatste van een speciaal Amerikaans datacenter naar de IBM Cloud in Europa. Bron: executive-people.nl

  • Nederland ICT