Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Cognitieve intelligentie als middelpunt van uw data kapitaal

Cognitieve intelligentie als middelpunt van uw data kapitaal
04 January 2018 14:18 uur

Data groeit exponentieel en veel organisaties zoeken naar manieren om deze data adequaat in te zetten. Iedereen weet dat data ingezet kan worden om nieuwe inzichten te genereren en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar hoe werkt dit dan?

80% van de wereldwijde data is ongestructureerd. Data is afkomstig van sociale media, foto’s op Facebook (Haystack), muziek op Spotify, of bestandsvormen in onlinesamenwerking diensten, zoals Dropbox en NetFlix. Maar komt ook voort uit allerlei data die bijhoudt wat mensen online doen(Retail), van websitebezoeken tot aan de data die we achterlaten op websites(cookies).

Deze data komt in allerlei vormen, zoals Videofilms, Pdf-bestanden, foto’s, afbeeldingen, audio-bestanden en gps-data maar ook ruwe onderzoekdata afkomstig van research projecten.

Er is sedert enige tijd een technologie ontwikkeld die deze data op een overzichtelijke en bruikbare manier kan beheren en in kan zetten, namelijk cognitieve intelligentie.

Met cognitieve intelligentie krijgt u zicht op uw data.

U heeft een schat aan data echter is deze waarschijnlijk zo uitgebreid dat u geen idee heeft welke waardevolle informatie zich hierin bevindt. Cognitieve intelligentie verbindt alle beschikbare data om deze vervolgens te combineren met alle expertise die u in huis heeft. Kunt u zich dat voorstellen? 100% van uw kennis verbonden door uw data. Bron: dutchitchannel.nl 4-1-18 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect