Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Colt breidt mogelijkheden Oracle Cloud Infrastructure FastConnect uit in Nederland

Colt breidt mogelijkheden Oracle Cloud Infrastructure FastConnect uit in Nederland
26 June 2020 07:18 uur

Colt Technology Services, kondigt de beschikbaarheid aan van dedicated, on demand toegang tot Oracle Cloud Infrastructure (OCI) in Amsterdam, via Oracle Cloud Infrastructure FastConnect. Hiermee profiteren bedrijven in Nederland en (nabijgelegen landen) van high-bandwidth en low latency verbinding met Oracle Cloud. Dit biedt hen een betrouwbaardere, meer consistente netwerkervaring dan een publieke verbinding.

Colt heeft zijn aanbod uitgebreid door verbinding te maken met twee speciale Oracle PoP’s in Amsterdam, zowel bij Equinix als Interxion datacenters. Zakelijke klanten hebben daardoor toegang tot on-demand, snelle enveilige connectiviteit vanuit hun datacentersites naar Oracle Cloud. Ze kunnen profiteren van Colt’s intelligente, cloudgeoptimaliseerde netwerk dat connectiviteit ondersteunt van en naar tien Metropolitan Area Networks (MAN), meer dan 6.400 aangesloten bedrijfsgebouwen en 202 verbonden datacenters in de Benelux en Frankrijk.

Deze bekendmaking volgt op het nieuws eerder dit jaar dat Colt zijn samenwerking met Oracle uitbreidtdoor ondersteuning te bieden voor flexibele, high-bandwidth en veilige zakelijke connectiviteit met OCI via zijn Dedicated Cloud Access– en On Demand-diensten in Londen, Frankfurt en Tokyo.

Colt heeft bovendien afgelopen week de uitbreiding van het IQ Network in Den Haag en Rotterdam bekendgemaakt.  Het Colt IQ Network dekt daarmee nu de belangrijkste cloud-aggregatiepunten in de regio. Met de uitbreiding van het Colt IQ Network in de Nederlandse steden met de sterkste concentratie van digitale ecosystemen kan Colt effectiever voorzien in de connectiviteitsbehoeften van lokale bedrijven en multinationals.

Bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun lokale bedrijfskritische workloads naar de cloud te migreren, door gebruik te maken van het Oracle-platform en het intelligente netwerk van Colt. De toevoeging van deze locatie in combinatie met de On Demand-diensten van Colt voor OCI zal meer bedrijven in staat stellen om sneller, veiliger en succesvollr op de cloud over te stappen. Via het On Demand-portal van Colt kunnen zij op basis van selfservice in real time verbindingen met OCI opzetten en de bandbreedte naar behoefte opvoeren of reduceren. Ze betalen daarbij alleen voor de werkelijk verbruikte bandbreedte.

Colt en Oracle maakten in oktober 2018 hun FastConnect-partnership bekend. Dankzij de uitbreiding van deze samenwerking kunnen Oracle-klanten profiteren van betrouwbare high-bandwidth toegang tot hun Oracle Cloud data en applicaties, via het Colt IQ Network.

Omar Maalikoum, head of sales Netherlands bij Colt Technology Services: “Amsterdam is een strategisch Europees datacenter-knooppunt. Nederlandse bedrijven raken zijn daarbij ook steeds vaker verbonden met de rest van Europa. Daarom hebben ze behoefte aan een krachtig presterend en betrouwbaar wereldwijd connectiviteits-ecosysteem. Colt wordt vanwege zijn voortdurende investeringen in het netwerk en diensten alom gezien als drijvende kracht binnen de markt.

Dankzij de uitbreiding van onze samenwerking met Oracle kunnen bedrijven hun bedrijfskritische workloads via ons geavanceerde netwerk onderbrengen in het toonaangevende zakelijke cloud-platform van Oracle. Dit zorgt voor een kortere time-to-value en maakt een snellere en maximale return on investment mogelijk.”

“Connectiviteit vormt het kloppende hart van moderne ondernemingen, of die nu bezig zijn met hun digitale transformatie of tot de categorie van digital natives behoren. Het is al enige tijd duidelijk dat de vraag naar connectiviteit allerminst afneemt en we denken dat onze samenwerking met Colt het mogelijk maakt om aan deze vraag tegemoet te komen en bedrijven verder te helpen met hun digitale transformatie. Door het uitbreiden van onze relatie met Colt kunnen we ons digitale ecosysteem uitbreiden ervoor zorgen dat meer Nederlandse organisaties de vruchten plukken van onze FastConnect-dienst in Amsterdam”, zegt Vinay Kumar, vice president Product Management Oracle Cloud Infrastructure.

Het verbinden van gebruikers van Oracle Cloud via de On Demand-dienst van Colt en FastConnect biedt een snelle en eenvoudige manier om te beginnen met het hosten van workloads. Oracle Cloud FastConnect en Colt On Demand zijn oplossingen die bedrijven het prestatievermogen, de compatibiliteit en de beveiliging bieden die nodig zijn om hun meest intensieve workloads in de cloud onder te brengen en eenvoudig te verbinden met de workloads die ze binnen hun eigen datacenters aanhouden.

De tweede generatie cloud van Oracle is speciaal ingericht en geoptimaliseerd om bedrijven te helpen met het veilig uitvoeren van hun meest veeleisende workloads. Met zijn unieke architectuur en mogelijkheden biedt Oracle Cloud ongeëvenaarde beveiliging, prestaties en kostenbesparingen. Het is de enige cloud die speciaal is ontwikkeld voor het hosten van autonome diensten zoals Oracle Autonomous Linux en Oracle Autonomous Database, de eerste en enige zelfsturende database binnen de branche. Oracle Cloud biedt een uitgebreide reeks van cloud-oplossingen voor alles van applicatieontwikkeling en business analytics tot databeheer, integratie, beveiliging, AI en blockchain. Bron: emerce.nl

  • Nederland ICT