Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Combinatie IoT en AI kruipt ongemerkt ons leven binnen

Combinatie IoT en AI kruipt ongemerkt ons leven binnen
11 April 2018 11:55 uur

De combinatie van InternetEen zeer groot openbaar netwerk van samenwerkende computers, vaak verward met het World Wide Web (www) of Things en Artificial Intelligence is, misschien ongemerkt, meer en meer een dagelijks voorkomend iets. En er wordt ook steeds meer gebruik van gemaakt. IoTJournaal belicht een paar van de meest voorkomende combi’s.

Wie een Amazon Echo-speaker in huis heeft gehaald, of een exemplaar afkomstig van één van diens concurrenten, realiseert zich wellicht niet dat in het apparaat IoT-technologie en AI hand in hand gaan. Wie een vraag stelt aan de Echo, krijgt antwoord van Amazon’s Alexa. Die persoonlijke digitale assistent werkt weer op basis van AI, eventueel gecombineerd met zaken als informatie over de locatie van het huis (handig voor bijvoorbeeld het bestellen van een pizza). Hetzelfde geldt voor de combi Apple iPhone en Siri. Of Microsoft Windows en Cortana. AI en IoT kruipen bijna stilletjes het alledaagse leven in.

De slimme speakers en andere IoT/AI-hardwareDe verzameling aan apparatuur waarop software is ge�nstalleerd om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden voor thuisgebruik brengen ook weer zorgen over de veiligheid en de privacygevoeligheid met zich mee. De meeste slimme speakers hebben weliswaar security opties, zoals versleutelde datacommunicatie, door de gebruikerEen persoon of een apparaat dat gebruik maakt van automatiseringsdiensten in te stellen activatiewoorden en het kunnen wissen van de vraag- en zoekgeschiedenis. Maar experts wijzen fijntjes op het feit dat de data uiteindelijk in diverse datacenters terecht komt. Als hackers of cybercriminelen er niet in slagen om de informatie te ‘kapen’ in en rond het huis, dan hebben zij nog een kans om het alsnog in ‘t datacenter voor elkaar te krijgen. Geen prettige gedachte. Bron: iotjournaal.nl 11-4-18 Lees verder>>>>

 

  • Nederland ICT