Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Commvault focust op slim databeheer in de cloud

Commvault focust op slim databeheer in de cloud
22 July 2020 08:38 uur

De Amerikaanse backup- en herstelspecialist Commvault komt met een nieuwe reeks producten en diensten voor intelligent databeheer. Daarnaast biedt het bedrijf flexibele nieuwe abonnementstarieven die, naar eigen zeggen, extra meerwaarde geven en het databeheer in de hybride cloud voor klanten vereenvoudigen.

Het bedrijf organiseerde vandaag het virtuele evenement Commvault FutureReady. Aan het woord was de kersverse ceo Sanjay Mirchandani. Hij volgde Bob Hammer op, die ruim twintig jaar aan het roer stond bij Commvault en het bedrijf hielp uit te groeien tot een onderneming met een marktkapitalisatie van 3,1 miljard dollar.

De fabrikant heeft enkele nieuwe producten toegevoegd aan zijn portfolio. Ze hebben betrekking op backup en recovery, dataprotectie en beheer van hyperscale-omgevingen. Ook introduceert het bedrijf nieuwe oplossingen voor inzicht in data en data governance en ondersteuning voor Kubernetes in het Hedvig Distributed Storage Platform.

SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-defined storage

Vorig jaar nam Commvault Hedvig over voor 225 miljoen dollar. Dit is een Californische startup op het gebied van softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-defined storage. De overname moet Commvault een betere positie geven op de concurrerende markt voor dataopslagHet mechanisme waarbij gegevens permanent op magnetische of optische schijven wordt vastgelegd, die ook steeds meer naar de cloud evolueert. Het bedrijf gaat ermee de concurrentie aan met bijvoorbeeld Cohesity.

Commvault haalt veertig procent van zijn omzet uit abonnementslicenties, bleek tijdens het virtuele event. De flexibelere abonnementen moeten klanten meer keuzevrijheid bieden. Het bedrijf blijft daarnaast overigens tegemoetkomen aan klanten die de voorkeur geven aan een prijsmodel dat in permanente licenties voorziet. Bron: channelweb.nl

 

  • Nederland ICT