Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Commvault introduceert Metallic BaaS-oplossing voor Kubernetes

Commvault introduceert Metallic BaaS-oplossing voor Kubernetes
18 November 2020 11:47 uur

Commvault voegt Metallic VM & Kubernetes Backup toe aan zijn uitgebreide aanbod van oplossingen voor containeropslag en -bescherming. Het nieuwe backup-as-a-service (BaaS)-platform van Metallic zorgt voor verdere vereenvoudiging van de bescherming van containers. Het is volledig geïntegreerd met Kubernetes via de Container Storage Interface (CSI).

Metallic VM & Kubernetes Backup, dat per direct verkrijgbaar is, biedt simpele en schaalbare databescherming voor gecontaineriseerde SaaS-oplossingen. Het maakt deel uit van het nieuwe aanbod van oplossingen van Metallic voor databescherming in hybride clouds. Het aanbod van BaaS-oplossingen van Commvault verdubbelt daarmee in omvang.

In tegenstelling tot oplossingen die losstaande producten of tools van externe leveranciers gebruiken voor het maken van backups en beschermen van virtuele, cloud- en container-workloads, biedt Metallic een integrale BaaS-oplossing waarmee de moderne workloads van hybride clouds snel en eenvoudig kunnen worden beschermd.

De oplossing biedt bescherming voor diverse workloads, zoals Azure Red Hat OpenShift, Azure Kubernetes Service (AKS), Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS), VMware Tanzu en alle CNCF-gecertificeerde Kubernetes-distributies met geverifieerde ondersteuning voor Red Hat OpenShift Kubernetes. Dit dient ter aanvulling op de uitgebreide ondersteuning van Metallic voor VM-omgevingen zoals Hyper-V, VMware vSphere, Native Azure Virtual Machines, Azure VMware Solution (AVS) en VMware Cloud (VMC) on AWS.

Moderne cloud-strategieën gaan gepaard met hybride workloads die de hele IT-infrastructuur van organisaties omspannen. Sommige van deze workloads worden in de cloud gehost, en andere weer op locatie. Organisaties hebben een oplossing nodig die bescherming biedt voor Kubernetes-applicaties en alle andere zakelijke workloads. Dit is nodig om een einde te maken aan kostbare datasilo’s en de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van losstaande producten.

“Containers zijn uitgegroeid tot een strategisch bedrijfsmiddel, en er zijn gedegen strategieën en diensten op basis van een containerplatform nodig om succes te boeken met containerisatie. Net als cloud computingHet op aanvraag via het internet beschikbaar stellen van rekenkracht, opslag, beveiliging, software en gegevens. De gebruiker van informatie is niet verantwoordelijk voor de hardware en software en neemt automatisering als een dienst af. raakt het gebruik van containers in een stroomversnelling. Dit gaat gepaard met de noodzaak van diensten van grootzakelijke kwaliteit die net zo met containers omgaan als met alle andere bedrijfskritische data. Er verschijnen steeds meer nieuwe cloud-native oplossingen voor databeheer en gegevensbescherming die specifiek op containers zijn gericht, maar voor de grootzakelijke markt zijn die nog nauwelijks beschikbaar. Een oplossing die deze kloof dicht is enorm aantrekkelijk voor grotere organisaties. En Commvault is de enige partij die een dergelijke oplossing biedt”, zegt Steve McDowell, senior analyst & strategist Storage & Data Center Technologies bij Moor Insights & Strategies.

SoftwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden-Defined Storage voor containers

Recente verbeteringen binnen het Hedvig Distributed Storage Platform van Commvault bieden organisaties de flexibiliteit om in elke Kubernetes-omgeving applicaties te ontwikkelen en te hosten en daarbij gebruik te maken van declaratieve dataplaatsing, encryptieHet versleutelen van informatie waarbij alleen de verzender en de ontvanger van de informatie de sleutel hebben om de versleutelde gegevens beschikbaar te maken en gegevensbescherming. Het platform voorziet daarnaast in naadloze mogelijkheden voor het opslaan, beschermen en migreren van containers in hybride multi-cloudomgevingen. Dit versnelt het DevOps-proces en elimineert obstakels rond Kubernetes-diensten die in de cloud of op locatie worden gehost.

Het Hedvig Distributed Storage Platform biedt niet alleen uitgebreide integratie met infrastructuren op locatie, storage-omgevingen in de cloud en container-orchestrators, maar ook native integratie met Kubernetes. Organisaties kunnen daarmee beschikken over een uitgebreide oplossing voor het beheer van data, of die nu deel uitmaakt van containers, cloud-applicaties of gevirtualiseerde workloads.

“Ik vind het geweldig om te zien hoe Commvault zijn innovatievermogen maximaal heeft ingezet om een oplossing te bieden voor containers en Kubernetes. Het heeft zijn grootzakelijke Hedvig Distributed Storage Platform op uiterst slimme wijze met Kubernetes geïntegreerd, en past het cloud-native model voor databescherming van Metallic nu op Kubernetes toe. Commvault maakt het daarmee mogelijk om gecontaineriseerde bedrijfsapplicaties in Kubernetes te hosten en beschermen, of dit nu op locatie, in de cloud of op basis van SaaS gebeurt”, zegt Nigel Poulton, auteur en brancheanalist.

“Het gebruik van containers neemt snel toe, en containers moeten worden beschermd met hetzelfde tempo waarop DevOps-teams werken”, zegt Ranga Rajagopalan, vice president Products bij Commvault. “Nu containers van sandboxes naar productieomgevingen worden gemigreerd, is het niet langer mogelijk om containers als geïsoleerde eilandjes in de cloud te behandelen. Met deze nieuwe oplossingen maken we het eenvoudig voor organisaties om containers en andere bedrijfsapplicaties te beschermen.” 

Bron: infosecuritymagazine.nl

  • Nederland ICT