Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Containers en artificiële intelligentie

Containers en artificiële intelligentie
15 December 2017 08:11 uur

Artificiële intelligentie is een van de veelbelovendste trends van de computerwetenschappen op dit moment. De grote beloftes van artificiële intelligentie, die vanaf de jaren ’80 gedaan zijn, zijn echter nooit gematerialiseerd in praktische applicaties. Totdat vanaf ongeveer 2010 de rekenkracht van de commodity servers de deep learning algoritmes konden bijbenen.

Deep learning is een van de vormen van Artificiële intelligentie. Het deep learning-algoritme kan, zelfstandig, nieuwe vaardigheden leren. Het algoritme is geïnspireerd op de werking van het menselijk brein. Met als gevolg dat het leerproces van het algoritme niet onderworpen is aan theoretische limitaties. Deep Learning heeft in korte tijd een plek in ons leven veroverd. Denk hierbij aan de het automatisch genereren van ondertiteling bij filmpjes. En ook het vertalen van tekst, gezichtsherkenning, nummerbordherkenning, voorspellen van consumentengedrag en ga zo maar door.

Het doorrekenen van deze deep learning modellen kost ontzettend veel rekenkracht. De benodigde infrastructuur om deze modellen door te rekenen is daarbij ook erg wisselend. Het berekenen van een voorspellend model kost veel meer rekenkracht dan het toepassen van een bestaand model op nieuwe data. Bron: blogit.nl 15-12-17 Lees verder>>>>

  • Nederland ICT
  • ISPConnect