Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

Contract.fit haalt de informatie uit de lettersoep

Contract.fit haalt de informatie uit de lettersoep
12 March 2018 10:07 uur

Documenten uitprinten, de data er uit filteren, en dan weer inputten in een systeem; bestaat er hersenlozer werk? Een Oost-Vlaamse start-up wil het verzekeraars, energieleveranciers en andere bedrijven gemakkelijker maken, en haalt die informatie automatisch uit ingestuurde documenten.

Er zijn firma’s waar het nog een ernstig deel van de workload uitmaakt: ingestuurde documenten openen, en de informatie daaruit overtikken. “Tijdrovend en monotoon werk dat niemand voor zijn plezier doet”, zo beseft ook Bertrand Anckaert die samen met Pol Brouckaert Contract.fit oprichtte. Samen ontwikkelden ze een tool waarmee documenten automatisch uitgelezen worden en de informatie naar een intern systeem gekopieerd wordt.

Hoe dat gebeurt? Met inzet van de modernste technieken als machine learning en natural language processing. Het eerste moet de softwareComputerprogrammatuur ge�nstalleerd op onderliggende apparatuur om automatiseringsdiensten aan gebruikers te kunnen bieden in staat stellen om de data te lokaliseren in de lettersoep die via OCR uit de documenten wordt gehaald, het tweede moet helpen om de informatie ook te interpreteren en op de juiste manier te exporteren. “Op die manier kunnen eenvoudige cognitieve taken van mensen worden overgenomen zodat ze zich kunnen focussen op de taken die echt waarde toevoegen”, klinkt het. Bron: datanews.knack.be 12-3-18 Lees verder>>>>

  • ISPConnect
  • Nederland ICT