Hét informatieplatform over cloudoplossing en -bedrijven

Contact

‘Coronacrisis versnelt adoptie cloud’

‘Coronacrisis versnelt adoptie cloud’
17 August 2020 18:40 uur

Het deel van het Nederlandse bedrijfsleven dat cloudoplossingen gebruikt, is in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. De inzet van videovergaderen en werkplekoplossingen op afstand laten eveneens een sterke groei zien, zo blijkt uit de jongste meting van de Cloud Adoptie Monitor Nederland, een continu marktonderzoek onder Nederlandse bedrijven en instellingen met twintig of meer werknemers.

De toename van het gebruik van clouddiensten in het Nederlandse bedrijfsleven was de afgelopen jaren al duidelijk aan het toenemen. Maar in de eerste helft van dit jaar blijkt die groei alleen maar verder versneld te zijn.

In oktober 2019 maakte 77 procent van de ondervraagde organisaties op een of andere wijze gebruik van clouddiensten. In juli van dit jaar is dit percentage gestegen naar 95 procent.

In het onderzoek is aan bedrijven en instellingen gevraagd of de coronacrisis invloed heeft gehad op de keuze voor of het overwegen van cloudoplossingen. 38 procent bevestigt de invloed van de coronacrisis, terwijl bij 21 procent dit niet het geval is.

Het onderzoek is een initiatief van brancheorganisatie DHPA, Trusted Cloud Experts en HPE Nederland, een wereldwijd actieve leverancier van IT-oplossingen. Bron: emerce.nl

  • Nederland ICT